Ondervloer voor vinyl

Wanneer je een toffe, nieuwe vinylvloer hebt gekozen, wil je natuurlijk dat deze geheel tot zijn recht komt. Je wil er lang plezier van hebben en niet de eventuele oneffenheden eronder door het vinyl zien komen. Vinyl heeft daarom een goede ondervloer nodig. Welke ondervloer voor vinyl geschikt is en waarom, lees je hier!

Welke ondervloer voor vinyl?

In veel gevallen heeft vinyl een ondervloer nodig, daar kan je je vast iets bij voorstellen. Stel je verhuist naar een nieuwbouwhuis. Deze huizen worden doorgaans opgeleverd met een dekvloer van beton; een ruwe vloer waarover je de uiteindelijke vloer legt. Wanneer hier oneffenheden, stof en vuil in zit, dan heb je voor vinyl absoluut een ondervloer nodig. Is de dekvloer helemaal vlak, schoon en droog, dan kan je vinyl er rechtstreeks op lijmen.

Een vinylvloer heeft vaak ene dikte van 2 tot 3mm. Dat is een solide en betrouwbare basis, mits het daaronder ook goed zit. Een sterke ondervloer van bijvoorbeeld platen, egaliseert het zo goed, dat het vinyl super strak gelegd wordt. Oneffenheden eronder zie en voel je namelijk terug in het vinyl en dat zal de uitstraling beinvloeden en de levensduur van vinyl verkorten.

In onze winkel adviseren we je graag. Kom langs en bekijk direct ons ruime assortiment vinyl. Wil je vinyl met een betonlook of liever met een marmerlook? Dat kan! Weet je dat we ook vinyl tegels hebben? Zelf Portugese tegel vinyl!

Welke dikte heeft de ondervloer?

Dat vinyl een ondervloer nodig heeft, weet je. Welke kies je dan? Heb je een betonvloer liggen, dan kan je deze eerst egaliseren, net zoals bij een pvc vloer. Heb je een houten ondervloer, dan kan je niet egaliseren. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden!

Behalve platen onder het vinyl plaatsen, kan er nog meer. Wanneer de ondervloer waarop het vinyl komt te liggen glad, droog en schoon is, dan kan je volstaan met een dunne ondervloer 3 mm op rol. Eventueel kan je nog een vochtscherm gebruiken. Op rol zijn ook dikte voor ondervloer 5mm en dikte ondervloer 7mm verkrijgbaar, afhankelijk hoe erg de oneffenheden zijn kies je de dikte. Een sterke, egaliserende ondervloer werkt het allerbeste. Je wilt geen golven, putjes of gaten in je vinyl!

Wil je zeker weten de allermooiste vloer waar je mega lang van kan genieten? Maak dan eenvoudig een afspraak, stel al je vragen en kies wat jij mooi vindt!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, in principe is het mogelijk om Novilon zelf te leggen. Maar wij raden aan om dit door een vakman te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Dat is belangrijk omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant.

Het egaliseren gebeurt met egaline dat zorgt voor een egaal oppervlak én fungeert als lijmlaag. Egaliseren is ook nodig bij stroken en tegels.

Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Meer weten over een ondervloer voor jouw vinylvoer?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.