Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1574 beoordelingen van klanten.

4 tips voor een sfeervolle hal

Het fijnste thuiskomen doe je in een hal die stijlvol is. Maar hoe maak je je hal stijlvol? Gemma geeft je de laatste tips & trends in haar blog!

Door: Gemma op 11/01/2019

Een hal met mooie spullen

Na een rotdag op je werk, als je zeiknat bent van de regen of na een shopsessie in de stad is niets fijner dan de deur opendoen en binnenkomen in een sfeervolle hal. Maar hoe maak je zo’n sfeervolle hal? Niet een ruimte vol met jassen en schoenen. Nee, een hal met mooie spullen.

Afgelopen vakantie heb ik mijn gang ook maar eens flink onder handen genomen. Onze hal is smal en donker. En tot 3 weken terug ook helemaal volgepakt met zooi. De ruimte breder maken is mij niet gelukt, al lijkt ie optisch wel groter. Hoe ik mijn halletje sfeervol heb gemaakt deel ik graag met jullie in mijn blog. Met daarbij nog vele stijlvolle tips.

Haltip #1: Ruim op

Feit blijft, met veel troepjes krijg je natuurlijk nooit een stijlvolle hal. In de winter zorg je ervoor dat je je zonnebrillen, zomerjassen en slippers in een kast stopt. Mutsen, sjaals, dikke winterjassen en handschoenen stop je in de zomer natuurlijk weg. Een kast(je) in je hal is dus handig. En een mand voor je spullen die je in een bepaald seizoen wel even snel voor het grijpen wilt hebben.

Haltip #2: (Spiegeltje spiegeltje) aan de wand

Een spiegel in de hal is zeker een must. Het moment om nog even snel de broodkruimels van je wang halen, of die melksnor wegpoetsen vlak voordat je de deur uitgaat. Die spiegel wil je wel op een muur die opvalt. Een frisse kleur op je muur kan een idee zijn. Of een gaaf behangetje. En naast de spiegel is de gang dé ruimte voor je eigen galerij. Hóe leuk is het om thuis te komen en als eerste de foto’s te zien van de mensen waar jij om kan lachen. En vergeet die klok niet. Je laatste check om te zien of je nog nét iets harder moet trappen op je fiets.

Haltip #3: Kies 1 thema

Ook je hal hoort bij je huis en je inrichting. Zoek dan niet van alles en nog wat bij elkaar, maar houd je aan 1 thema en stijl. Dat kan met kleur en met materialen. Vergeet hierin de vloer niet. Voor welke stijl je ook gaat, een passende vloer is altijd te vinden. Zelfs doorslaan is in deze ruimte toegestaan. Alles in één kleur is best een idee vind ik. Of gaat dat te ver? 😉

Haltip #4: Bijkomende halzaken

Klinkt zwaarder dan het is. Maar bij een hal heb je vaak ook te maken met de trap. Betrek je trap in je nieuwe ‘halplan’. Of verlichting. Leuk zo’n spotje aan het plafond, sfeerverlichting doet ‘t natuurlijk ook altijd goed.

Voordeel van de hal, hij is vaak niet al te groot. Volg de tips op en jij hebt zelf binnen no-time een hippe ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8627700127065 op basis van 1574 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging