Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2002 beoordelingen van klanten.

Back to Basic met zwart/wit

Back to basic met een zwart/wit interieur: het meest veelzijdige kleurenpalet!

Door: Gemma op 20/06/2017

Zwart & Wit

Bij een basis interieur denk je vaak aan wit. Een leeg canvas waar je alle kanten mee op kan. Voor de meesten blijft dat witte canvas ook echt wit. Een mooie basis, echt. En nee, ik ben nu niet van plan je om te praten om dat hele witte om te toveren in een kleurrijk geheel. Nee, dat witte wil ik extra benadrukken en wel met zwart. Want wat is er nu spannender dan de meest contrasterende kleuren bij elkaar: zwart/wit. Dus we gaan, back to basic met zwart/wit. 

Zwart/wit: Tijdloos en toch een trend, modern en klassiek, druk en rustig. De veelzijdigheid van een zwart/wit interieur spat ervan af. Monochroom is vaak het woord hoe deze stijl wordt omschreven. En je kan het toepassen in je woonkamer, slaapkamer en zelfs kinderkamer. 

 

Stijlen

De laatste tijd komt zwart/wit het meeste voor in Scandinavische interieurs, vaak in combinatie met licht hout. Door het hout maak je zwart/wit warmer. Maar zwart/wit is ook goed te combineren met een industrieel interieur, zelfs in een heel klassieke kamer. Stoffen (velours) en patronen (barok) spelen dan wel iets meer een rol. 

Combineren

Het mooie van zwart/wit is dat het eigenlijk altijd goed staat. Het is een combinatie die je gemakkelijk bij elkaar kunt zetten, zonder te dubben of het niet vloekt. Let wel op de balans. Een tikkeltje meer wit om je kamer niet te donker te maken is wel aan te raden. En om het zwart/wit nog meer te benadrukken, kies dan voor een paar fel gekleurde of zelfs neon accessoires. Een goede basis geschikt voor bijna ieder interieur.

Zwart/Wit tips

Een mooie witte vloer met licht grijze wanden en zwarte gordijnen. Of een mooie houten vloer met een zwarte lambrisering op de wand en een grote statement industriële zwarte lampenkap boven de robuuste tafel met zwart stalen poten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9305694305694 op basis van 2002 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging