Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1978 beoordelingen van klanten.

De keuze wereld van raamdecoratie; wat hang je nu waar?

Wist je dat wij wel 10 verschillende soorten raamdecoratie in onze collectie hebben? En daarin ook nog variaties van hier tot Timboektoe. Hoe kies je nou je raamdecoratie en welke raamdecoratie past nu het beste in welke kamer? Ik help je in onze blog!

Door: Gemma op 25/06/2020
Een gouwe ouwe blog, maar wel een hele praktische 😉

Keuze maken

Wat voor ’n huis je ook hebt, raamdecoratie is iets wat je nodig hebt. Want wat wij nodig hebben in ons huiselijke leventje is privacy. Met raamdecoratie kan je de inkijk naar binnen verminderen. Dus feit: raamdecoratie heb je nodig. En dan komt nu het moment van keuzes maken. Wist je namelijk wel dat wij van Thuisin 10 verschillende soorten raambekleding hebben? En van bijna al die soorten ook nog verschillende varianten? Hoe maak je daar in vredesnaam een keuze in? En voor welke kamer kies je nu welk soort? In deze blog help ik je alvast een klein handje.

Laat ik eerst beginnen met nog een klein feitje; je eigen smaak. Als jij extreem fan bent van vouwgordijnen en ik raad je aan deze niet in de keuken te hangen en jij wilt dat wel: gewoon doen hè. Ik ben de heilige graal niet. Maar goed, dat terzijde.

Keuken

Over de keuken gesproken. Vanaf ongeveer de jaren ’80 tot nu bouwen ze de keuken steeds vaker aan de voorkant van het huis. Daar komt dat privacy dingetje weer. In die woningen is iets voor de ramen hangen toch echt wel een must. Maar wat? Iets met stof is iets minder ideaal, stof is niet zo gek op vetspetters. Al kan je duettes en plissés prima schoonmaken, lees hier maar eens. Mijn voorkeur voor de keuken zijn de aluminium jaloezieën. De vaak iets kleinere ramen zijn ideaal voor de smalle lamellen van de jaloezieën. En het aluminium is erg makkelijk schoon te maken.

Woonkamer

Dan duiken we de meest zichtbare kamer van je woning in: de woonkamer. Wat je hier kiest ligt meer aan de stijl die je in huis hebt. Heb je een landelijke en romantische kamer, dan zijn vouwgordijnen of shutters de beste keuze. Met vouwgordijnen kan je kiezen uit transparante en verduisterende versies, voor als je het donkerder of lichter in je kamer wilt hebben. Meer een modern of Scandinavische stijl? Denk dan aan horizontale/ houten jaloezieën of duettes/ plissés. De laatste 2 zijn ook verduisterend, semi-transparant en in transparant te vinden. Lamellen of paneelgordijnen staan perfect bij extreem hoge ramen.

Slaapkamer

De eis voor je slaapkamer is dat het donker moet zijn. Shutters, houten jaloezieën en rolgordijnen zie je dan ook het meest. Let op de stijl van je slaapkamer én of de raambekleding past qua stof, kleur en materiaal bij je gordijnen.

Is het al iets duidelijker? Persoonlijk advies over welke keuze je moet maken voor welke kamer krijg je bij je ons in de winkel. Daar nemen ze alle tijd voor je. Alle tijd, zodat je écht de beste keuze maakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9307381193124 op basis van 1978 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging