Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1999 beoordelingen van klanten.

De meest duurzame vloer op aarde: marmoleum!

In de tijd van nu, waar we bewuster leven en letten op het milieu, kunnen we onze woninginrichting niet vergeten. Maak ’t verschil met een ‘bewuste’ vloer. Lees onze blog en leer hoe!

Door: Gemma op 28/07/2020

Je kunt het onzin vinden of je bent er tot in den treure mee bezig: duurzaam leven. Ik ben voorstander, maar niet zo’n fanatieke. We moeten echt letten op het milieu, klimaat en de natuur. Toen ik een paar weken geleden weer naar het werk ging moest ik voor het eerst 100 km per rijden waar ik anders toch echt harder mocht. Een maatregel die ik snap, maar ik soms wat lastig vind te accepteren 😉  Al heb je ook écht hele goede en duurzame ontwikkelingen.

Maar goed, wist je dat wij als woninginrichter ons ook steeds meer bezig houden met duurzame producten? Inmiddels zijn de meeste gordijnen al gemaakt van PET-flessen (dus van plastic uit de zee). Ook met vloeren lopen we niet achter. We hebben zelfs één bepaald merk van vloeren die volledig duurzame vloeren verkoopt. En dat is Forbo met haar marmoleum (linoleum) vloeren. Hoe ze dat maken en hoe dit volledig duurzaam kan zijn leg ik je kort uit. En lees je liever niet, maar kijk en luister je liever? Dan heb ik ook nog een filmpje voor je in de aanbieding.

Forbo Marmoleum

How it’s made

Een marmoleum vloer is gemaakt van natuurlijke materialen, wat het natuurlijk gelijk al ‘gezond’ maakt. Met houtmeel, lijnzaadmeel en jute kan je dus écht een goede stevige en krasbestendige vloeren maken. Deze natuurlijke materialen halen CO2 uit de lucht, meer CO2 dan dat ze bij het verbouwen en winnen van de grondstoffen, het transport en het productieproces uitstoten. Dat maakt een marmoleum vloer CO2 neutraal. Doen ze goed hè?! Maar dat is niet alles…

Forbo Marmoleum - wij zijn Thuisin

De duurzame vloer

Een marmoleumvloer heeft ook een circulair productieketen: dus minder gebruik van grondstoffen, meer recycling en zodoende dus minder impact op het milieu. Ennn, het heeft een lange levensduur. Vanuit Forbo geven ze advies over duurzaam onderhoud en krijgen ze het voor elkaar om vloerdelen te hergebruiken.

Duurzamer dan dat krijg je je vloer niet. Nog een keertje terugzien hoe duurzaam? Kijk dan onderstaand filmpje van Forbo. Tip van mij, wil je iets terug doen voor de natuur en het milieu: begin dan bij een marmoleum vloer. Dat doe je iets goed én je hebt iets moois in huis!

Forbo Marmoleum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9294647323662 op basis van 1999 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging