Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1594 beoordelingen van klanten.

De ultieme voorbereiding voor je schilderklus

De ultieme voorbereiding van jouw schilderklus: mijn blog lezen 😉 Met tips voordat je aan de slag gaat met je kwast of roller.

Gemma Door: Gemma op 22/07/2019

Het leven is leuker met kleur, toch? Zo denk ik vaak wel en daarom heb ik regelmatig een kwast of een roller in de hand. Schilderen die handel. Of het nu een muur is, het oude krukje van de kringloop of toch maar weer eens die kozijnen: ik draai mijn hand er niet voor om. En toch ga ik weleens de mist in qua voorbereiding. Want bij iedere schilderklus moet je aan meer dingen denken dan alleen het resultaat. En ach, ik ben de beroerdste niet: ik deel graag de tips die je wel móet opvolgen voordat je met de kwast aan de slag gaat.

Welke verf moet je hebben voor je schilderklus?

Logisch dingetje natuurlijk: voor muren heb je muurverf, voor hout heb je lakverf en ga zo maar door. Maar daar heb je ook varianten in. Schilder je een muur in de badkamer, dan moet ie tegen vocht kunnen. Ga je kwasten op je buitenkozijnen, dan heb je lak nodig die kan tegen verschillende weersinvloeden, zodat je niet elk jaar aan de bak moet.

Investeer in schilder attributen en maak tijd voor je schilderklus

Met alleen een potje verf ben je er nog niet. Een goede kwast en roller zijn net zo belangrijk. Een kwast die niet ‘haart’ en een roller die niet telkens stukjes vacht achterlaat werkt het lekkerst. Niets zo irritant om te plukken in je pas geschilderde muur of kozijn. Investeer een beetje extra in je kwast en roller en je hebt echt 100% meer plezier aan je klus.

Investeer ook gelijk in tijd voor de voorbereiding. Neem kozijnen af met ammoniak, schuur het hout en plak (met goede tape) de muren en/of kozijnen af die je niet in de kleur wilt. Vergeet je kleding niet. Een heel asbestsaneringspak kan best, maar een oud shirt met die kapotte spijkerbroek werkt vast ook prima.

Wat te doen na je schilderklus?

Schoonmaken die handel. Wil je je kwast op korte termijn nog eens gebruiken, pak ‘m in aluminiumfolie. Vieze handen? Een beetje oud koffiedik met handzeep doet wonderen. Sluit de deksel van je verfblik of emmer goed, zo blijft je verf ook nog tijden goed. Handig voor als je een keer weer een beetje moet bijwerken.

Ooit heb ik al een keer eerder een blog geschreven over schildertips. Meer over de fouten die we maken en hoe je deze kan voorkomen. Dus wil je helemaal voorbereid zijn op je schilderklus? Lees dan die blog ook nog eens, dan ben jij straks ook een echte schilderexpert 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8538268506901 op basis van 1594 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging