Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1574 beoordelingen van klanten.

Welke kleur vloer past bij jou? Zo kom je erachter

Naast alle keuzes die je hebt in soorten vloer, heb je ook mega veel keuze in de kleuren van de vloer. Gemma neemt je mee naar het vloerkleur paradijs. Lees je mee voor je nodige inspiratie?

Door: Gemma op 06/11/2018

Kleur afstemmen op je interieur

De basis van je woning moet goed zijn. Kleine inkopper denk je misschien, maar goed is niet alleen kwalitatief goed. Het moet ook goed bij je ziel en smaak liggen en passen. Neem nou een vloer. Je kan de beste van de beste pvc vloer in huis laten leggen, maar wat als je de vorm niet mooi vindt, of de structuur. Of nog belangrijker: de kleur vloer.

De kleur van de vloer is voor een grote mensenmassa de belangrijkste reden om wel of niet voor een vloer te kiezen. Naast de kwaliteit natuurlijk, laten we dat niet vergeten. Mijn vloer is een grijs geschilderde houten vloer (ik droom nog even over een strakke marmoleum vloer). De vloer was nog goed, alleen die kleur vloer… (zucht). Ik wilde ruimte creëren in mijn smalle kamer en dat werkt het beste met een lichte vloer. Goed schuren, goed voor-behandelen en grijs schilderen met verf was de oplossing.

Een lichte vloerkleur is mijn voorkeur, het liefst effen. Wie weet ga jij liever voor donker, of een tussenweg. Het mooiste is dat je de meeste vloeren in alle kleuren kunt krijgen. Zoals pvc vloeren. Die heb je in allerlei houtkleur tinten. Heel neutraal zonder te veel onregelmatigheden (zoals knoesten en scheuren) of juist een verouderde-verschillende-tinten-hout vloer.

Kleur en patroon per materiaalsoort

Met tapijt kan je helemaal alle kanten op. Of je nu een effen kleur vloer wilt, of met patroon, het kan allemaal. De gemêleerde optie is voor als je niet voor een specifieke kleur vloer wilt gaan, maar wel tinten van kleur wilt laten terugkomen. Tinten die passen bij je smaak en je verdere inrichting. Marmoleum is net als tapijt, ook in alle kleuren en patronen te verkrijgen. Ook als je wilt gaan voor een fancy marmerpatroon in het rood, dan is marmoleum je vloer.

Mix en match met een vloerkleed

Al met al, je nieuwe vloer kiezen doe je stiekem ook voor de kleur. En ben je niet zo’n lefgozer, kies dan voor neutraal en tijdloos en leg daar een flitsend vloerkleed op met veel kleur. Opgelost!! Meer weten over vloeren, of ben je benieuwd welke vloeren warmte uitstralen? Bekijk dan onze online collectie, of lees mijn blog over aangename vloeren!

Veel plezier met je vloer kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8627700127065 op basis van 1574 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging