Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1927 beoordelingen van klanten.

De zolder: van opslagruimte naar stoere (peuter)kamer

Is jouw zolder ook één grote ‘opbergkast’? Maar wat als ie ineens een functie moet hebben? Gemma maakt van haar zolder een peuterkamer. En hoe ze dat doet lees je hier!

Door: Gemma op 05/10/2019

Zolder = opslagruimte

Om eerlijk te zijn is bij ons de zolder een verkapte opslagruimte. Zo’n ruimte waar je alleen komt als je troep kwijt moet, of de was op moet hangen. Met de komst van nummer 2 (jaja, ik ben zwanger), krijgt die zolder ineens een ander bestemmingsplan. Namelijk peuterkamer, met overloop voor ‘restspulletjes’. Gelukkig zijn wij hier op zolder gezegend met veel schotten waar oude boeken, fotoalbums en spullen die je echt niet weg kunt doen mooi achter kunt verstoppen. Maar goed, die zolder verder is echt een verzamelplek was van spullen die we niet in het zicht willen hebben in de woonkamer of slaapkamers en is het ook niet een plek waar we ‘interieurtechnisch’ tijd in hebben gestoken. Zo ligt er nog rode vloerbedekking die al zo oud is, dat hij van verkleuring bijna oranje ziet. Ook zijn de muren lekker vergeeld en de kozijnen te donker. Tijd voor een mega update, zeker als je er een stoere peuterkamer van wilt maken. Maar waar begin je en waar kies je voor? Ik neem je mee in mijn moodboard/klusplan.

Moodboard zolder peuterkamer Eigen huis en tuin

Actie: de vloer!

Voor een stoere peuterkamer, of wat voor kamer je ook wilt, moet je bedenken welke kleuren en materialen je wilt gebruiken. Voor op de vloer leek mij laminaat de beste optie. We wonen in een jaren ’30 woning met houten ondervloeren en met een goede ondervloer is laminaat perfect. Een lichte basis werkt voor mij perfect, dus staat een betonlook laminaatvloer op mijn moodboard. Dus het plan is:

  • Opruimen, spullen weggooien (5 ritjes naar de stort) en veel spullen ordenen.
  • Oude vloer eruit.
  • Ondervloer leggen en de laminaatvloer erin.
Winnaar Deel Thuisin Project

Schilderen maar!

Maar wacht, voordat je de vloer legt, kan je het beste beginnen met het schilderen van de kozijnen en de muren. De keuze van de peuter was groen, dus staat de kleur Quiet Clearing bovenaan mijn lijstje qua kleur. En deze in combinatie met een jungle achtig behangetje. De kozijnen maak ik gewoon wit, een prima basis. Dus wat te doen als je gaat schilderen:

  • Kozijnen schuren en alles stof- en vetvrij maken.
  • Eventuele gaten in de wand vullen met opvulmiddel.
  • Kozijnen schuren, muren schilderen, muur behangen.
  • Vergeet het plafond niet: die krijgt bij ons een frisse witte kleur.
Fiets voorbeeld Horizontale jaloezieën groen raamdeco - kleur humeur - zolder verbouwing

Klaar om in te richten

Muren en kozijnen lekker fris, vloer erin, plintjes erbij: tijd om het in te richten. Vergeet bij het inrichten niet om iets voor de ramen te plaatsen. Wij hebben de mazzel om al rolluiken te hebben op zolder, dus hoef ik niet persé te kiezen voor verduisterende raamdecoratie. Op mijn moodboard staat iets lichts om het contrast met de donkere muur meer te laten benadrukken.

Blog ton sur ton - zolder verbouwing
Moodboard zolder peuterkamer jungle behang
Zolder verbouwing behang olifanten

De basis is bedacht en qua aankleding heb ik al genoeg ideeën. Maar eerst eens waarheid van de basis maken. Genoeg te doen nog, dus tjop tjop: gas erop!

Is jouw zolder ook toe aan een opknapbeurt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9206019719772 op basis van 1927 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging