Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

DIY: een paasslinger!

Vandaag op de blog: een DIY paasslinger. Echt Pasen, alleen dan net iets anders!

Door: Gemma op 10/04/2017

Volgende week is het Pasen. Tijd om je huis om te toveren tot een geel paradijs. Of toch liever niet? Vandaag op de blog, een DIY om het net even iets anders te doen met je paas versiering. En een groot voordeel, je bent maar een klein uurtje kwijt!

Wat hebben we nodig? Restjes behang!

Ongetwijfeld heb je nog wel een aantal restjes behang over. Cadeaupapier is ook een optie, alleen lang niet zo stevig. Gooi restjes behang van zeker 50×50 cm nooit weg, je kan hier echt nog heel veel mee, zoals dit! Mijn mazzel is dat ik keuze heb uit heel veel behang, zelfs uit de allernieuwste collecties 🙂

Wat gaan we maken? DIY paasslinger voor aan de muur of in je paastak.

Geen kleine kuikentjes meer, of van die knal gekleurde plastic ballen in een vorm van een ei. Nee, dit jaar gaan we voor slinger met gevarieerde bollen. Natuurlijk van de restjes behang.

Stap 1:

Naast het behang heb je nodig: een schaar om de bollen te knippen. Een potlood om de bollen uit te tekenen. Iets ronds om de afmeting van de bol te bepalen (ik heb een grote kurk van een fles gebruikt, maar een glas volstaat ongetwijfeld ook). Touw om de slinger te maken. Om in speciale paas sferen te blijven ben ik gegaan voor geel. Lijm, een pritt stift werkt het beste.

Stap 2:

Teken de ballen uit op het behang. Je plakt later de bollen op elkaar, dus zorg ervoor dat je het dubbele uitknipt van wat je nodig hebt.

Stap 3:

Knip de bollen uit. Probeer het zo netjes mogelijk te doen. Bijwerken kan later nog wel, maar een goed begin is het halve werk.

Stap 4:

Knip een groot stuk touw af en bepaal hoeveel ruimte je tussen de bollen wilt hebben. Ik heb mij gehouden aan een potloodlengte. Zorg ervoor dat de afstand hetzelfde blijft. Smeer de achterkant van één bol in met lijm, leg daarop het touw en de achterkant van een andere bol. Dat kan in dezelfde kleur, maar voor variatie mag dat zeer zeker ook verschillend zijn.

Stap 5:

Werk even de rondjes bij. Door het op elkaar plakken van de bollen krijg je wat witrandjes. Klaar? Dan kan je hem ophangen. Dat kan aan de muur, aan je paastak, tussen je lampen, in een boog, loshangend naar beneden: oftewel op allerlei manieren. Voor inspiratie laat ik je 2 opties zien.

Tip: heb je nog fotolijstjes over? Doe daar dan een stukje behang achter. Dan komt de kleur en dessin ook nog op een andere plek terug.

Succes met knippen, plakken en hangen!

Fijne Pasen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8529784537389 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging