Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1592 beoordelingen van klanten.

Duettes in de keuken? Ja of nee?

Prachtig zijn ze, onze duettes en plissés. Ideaal voor iedere kamer in je woning, zelfs voor in de keuken. Alhoewel, is dat wel zo handig met eventuele vetspetters? Het antwoord is ja: je kan ze namelijk perfect schoonmaken. In onze blog vertel ik je hoe!

Gemma Door: Gemma op 18/04/2018

Als je nog nooit van duettes of plissés hebt gehoord, dan heb je ongetwijfeld onder een steentje gelegen. Anno 2018 is het namelijk niet meer uit de wondere-woon-wereld (de nieuwe www) weg te denken. Maar ik ben vandaag in een uiterst goede bui en daarom introduceer nog één keer deze populaire vorm van raamdecoratie.

Wat zeg je? Duettes?

Duettes of plissés (vanaf nu beide gewoon duettes genoemd) zijn de vaak stoffen vorm van raamdecoratie met honingraat of muizentrap vorm. Nog een mogelijk kenmerk waardoor je de duettes écht wel moet kennen is de top down – bottom up functie. Zo bepaal je zelf hoeveel inkijk je in je huis wilt. En -of course- je lichtinval voor in je kamer. Gaan de duette belletjes al rinkelen? Onderstaande plaatjes helpen je ongetwijfeld vast ook.

Twijfel alarm

Nu wil ik heus geen invloed uitoefenen op welke raamdecoratie je moet nemen, maar ik heb duettes en ik ben fan. Zo fan dat ik ze in het hele huis wel wil. Ook in de keuken. Maarrrr, dik twijfel alarm hier. Stoffen raamdecoratie en mogelijke vetspetters en waterdruppels lijkt mij niet de beste match. Of wel? Zijn ze makkelijk schoon te maken? Deze prangende vraag heb ik voor ons allen uitgezocht.

Schoonmaken die handel

Duettes mogen dan wel van stof zijn, schoonmaken is eigenlijk helemaal niet zo lastig. Stofdeeltjes verwijder je met een plumeau of met je beste vriend tegen kleine troepjes; de kruimeldief. Echte vlekken gemaakt? Pak een zachte spons en lauwwarm water en masseer de vlekken in met een heerlijk, niet synthetisch, wasmiddel. Of hang ze in een bak/ bad met lauwwarm water. Hang ze volledig uit om ze te drogen. Zijn de vouwen er na het drogen een beetje uit? Laat dan de duettes 1 volle dag omhoog hangen.

Oeps

En toch kan je niet alle duettes met water schoonmaken (hallo uitzondering op de regel). Sommige duettes hebben een metalen achterzijde, wat ideaal is tegen extreme zonnekracht. Alleen niet zo ideaal voor water. Deze kan je dus niet een lekker badje geven. Dat je het even weet.

Dus mijn twijfel is weg, de duettes komen ook in de keuken te hangen. Eindelijk eenheid in huis. Is jouw twijfel ook weg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8536432160804 op basis van 1592 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging