Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2002 beoordelingen van klanten.

Hoe maak je van jouw huis je thuis?

Je woont net op jezelf, of je hebt een huis met gekregen meubels. Jij wilt een thuis maken van je huis. Weet je alleen nog niet hoe? Lees dan onze blog!

Door: Gemma op 01/09/2017

Stel, je hebt na jaren in een studentenhuis te hebben gewoon, de sleutel van je eigen flat gekregen. Of je gaat samenwonen in het huis van je liefje, inclusief de spullen van ‘de ex’. Ook kan het zijn dat je al tijden op jezelf woont, alleen nooit aandacht hebt besteed aan de inrichting. Je woont in een zogezegd ‘gekregen’ huis, met de bank van ome Piet en de eettafel van die ene vriend van die kennis van je vader. Kan een plaatje zijn, maar het is niet van jóuw. Door al die woonprogramma’s op televisie krijg je bakken inspiratie binnen om van je eerste eigen flat, de woning van je liefje (met de inrichting van zijn/haar ex), of je bij-elkaar-geraapte-zooi-huis jouw eigen droompaleis te maken. Maar hoe begin je? Hoe maak je van jouw huis je eigen thuis?

Nu ga ik je niet een heel moodboard/meubel/styling advies geven. Maar ik kan je wel een paar tips geven hoe je je met een paar kleine veranderingen en spulletjes je huis al meer kan laten leven.

#1. Ex eruit, jij erin

Tip 1 is natuurlijk de ultieme: maak je eigen (t)huis! En daar hoort die ex natuurlijk niet bij. Verwijder de ex. Misschien een flinke investering (zeker als alles van ‘de ex’ is), maar het voelt zó goed! Tip 1.1: verkopen is ook een optie. Leuk dagje rommelmarkt staan en geld verdienen met iemand anders spul is natuurlijk mooi meegenomen.

#2. Geen bonte verzameling

Tipje 2 is een keuze tip. Stel, jij hebt het ‘gekregen’ huis. Erg lief allemaal, zeker als je echt zelf niet de middelen hebt om iets aan te schaffen. Zorg er dan wel voor dat dat niet een bonte verzameling is van kleuren, materialen en structuren. Potje verf is zo gekocht. Schilder je houten stoeltjes in dezelfde kleur, of in ieder geval in kleuren uit hetzelfde kleurenpalet. En koop een woondeken en leg deze over de bank en stoel voor meer rust en eenheid.

#3. Haal de crea-bea in jezelf naar boven

Niets zo fijn als een persoonlijk huis. En hoe persoonlijk kan je het krijgen als je het zelf maakt! Weet je dat je met een rol behang veel meer kunt dan alleen op de muur plakken? Zo kan je de achterkant van je vitrinekast een update geven. Of kaft alle boeken in je boekenkast met hetzelfde behang. Net zoals verf. Zoals bij tip 2 al aangegeven, een kwast is zo gepakt en een meubelstuk is zo geschilderd. Haak desnoods een nieuw plaid, of schilder een creatie op de muur.

#4. Fotootje hier, souvenirtje daar

Zoals bij puntje 3 al benoemd: maak-je-huis-persoonlijk. Dat doe je niet door overal foto’s neer te hangen van je dierbaren en jezelf. Het mag, alleen kan je dat beter subtiel doen. Maak één wand met daarop de foto’s die het meest voor je betekenen. Hetzelfde geldt voor persoonlijke en dierbare spulletjes. Creëer een plekje waar je deze spullen bij elkaar zet. Een pronk- rek of kastje bijvoorbeeld.

#5. Knus it-up

Een knus huis is een gezellig huis. Een gezellig huis is een echt thuis. Nee, ik zeg niet dat je op 15m2 meter moet gaan wonen. Ook grotere woningen kan je knus maken. Dat kan door het toevoegen van lekkere kussens op je bank. Een vloerkleed die past bij je bank én de kussens. And last but not least; gordijnen zijn de echte knusmakers.

 

Wedden dat jij met deze kleine tips je je automatisch thuis gaat voelen in je eigen huis?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9305694305694 op basis van 2002 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging