Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1978 beoordelingen van klanten.

How to: jaloezieën schoonmaken – Tips van Thuisin

Keuze dilemma. Wel of niet gaan voor houten jaloezieën? Want je weet dat je ze moet schoonmaken. Kies gewoon voor die pareltjes van jaloezieën, met de tips van Gemma weet je wel hoe je ze schoon moet maken.

Door: Gemma op 06/08/2021

Een klus waar niemand zin in heeft. Het schoonmaken van je jaloezieën. Schoonmaken is voor sommige al een ding, maar iets schoonmaken waar je eigenlijk niet van weet hoe je dat het beste kan doen is helemaal $ˆ#&#@. Maar voor ieder probleem heb ik een oplossing (bijna dan). Voor dit probleem heb ik in ieder geval wel een paar tips. Tips die je zeker goed kan gebruiken. Lees je mee?

Houten jaloezieën schoonmaken

Stoffige en vette jaloezieën schoonmaken

Dikke trend is het wel; zwarte houten jaloezieën. Hoe stoer ze ook staan, hoe ideaal ze ook zijn tegen de zon en voor de nodige privacy, het zijn het wel lekkere stofhappers. En als je ze nog in de keuken hebt hangen, komt daar ook nog een ‘vetlaagje’ bovenop. Moet je dan tot in der eeuwigheid maar leven met stoffige jaloezieën? Zeker niet!

Stappenplan voor het schoonmaken houten jaloezieën:

  • Doe de lamellen dicht. Je maakt dan eigenlijk één groot effen vlak waar je met gemak met een goede droge doek of plumeau overheen kunt. Misschien kan je het beste even de stofzuiger pakken om alle losse stof er vast af te zuigen. Opzetborsteltje erop en gaan met die banaan.
  • Zijn ze stofvrij? Pak dan een natte doek met schoonmaakmiddel (een middel wat veilig is voor hout en goed tegen vet). Pak de lamellen één voor één vast en maak zo de boven en onderkant van de lamel tegelijk schoon. Niet te nat natuurlijk, je wilt niet dat het hout gaat werken.

Dit schoonmaakplannetje kan je natuurlijk toepassen op alle jaloezieën of shutters.

Verbouwing Gemma inrichting LOOKin, industriële stijl - Houten jaloezieën schoonmaken

Extra tip van de expert

Wat het allerbeste is, is natuurlijk niet pas gaan schoonmaken als het kwaad al geschied is. Probeer eens in de maand een momentje voor jezelf te pakken en de lamellen al schoon te maken. Luister in de tussentijd een Podcast over schoonmaken, of bleer mee met een lekker meezinglijstje op Spotify. Jouw brein blij én jouw jaloezieën blij!

Twijfels?

Twijfel je om te gaan voor (houten) jaloezieën, want ‘schoonmaken’? Je leest het al dat dat echt onzin in. Die dingen heb je zo schoon! Nog meer tips nodig als het gaat om schoonmaken? Vraag de buurvrouw of pak het boek ‘Oma’s weet raad’, want daar kan ik kan je niet verder mee helpen 😉

Succes!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9307381193124 op basis van 1978 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging