Isoleren loont, stay cool deze zomer!

Voor je het weet is het zo ver: zomers weer, rokjesdagen, in je vrije tijd lekker relaxen bij een meertje. Leuk? Mwa, ik smelt sneller weg dan drie bolletjes Italiaans ijs. Buiten of binnen. Zeg nou eerlijk, de hittegolven van nu, daar zijn we niet voor gemaakt. Niks aan te doen behalve stilzitten? Foutje, want je kan juist heel veel doen! Begin in huis, om straks de 40 graden ’s nachts te voorkomen en de boel koel te houden. Hoe? Deze sneeuw koningin weet het!

Verkoel je huis zonder airco

We gaan Frozen spelen, doe je mee? Jij bent Anna of Olaf en ik ben Elsa. Net als de sneeuw koningin uit de Disneyfilm laat ik je zien, hoe je de zomerse temperaturen in je woning op de freeze stand kan zetten, zonder toverkracht dan.

Van hittegolf naar aangenaam klimaat in huis

Waar dieren als salamanders en spinnen met oplopende temperaturen steeds sneller worden heeft warm weer op mij een ‘verslomend’ effect, niet productief :-( Maar ja, de gemiddelde mens moet ook met warm weer zo'n 10-20 taken per dag uitvoeren: was ophangen, hond uitlaten, eten koken... Dus laten we voor verkoeling in huis zorgen!

Ik geef je top interieur tips om de hitte te bestrijden. Want ook zonder energie vretende airco is mijn slaapkamer deze zomer lang niet meer zo oververhit als dat hij de afgelopen jaren was, de sneeuw koningin weet raad.

1. Alles dicht!

Oplossing 1: Net als Elsa verhuizen naar het hoogste punt in Scandinavië. GRAPJE!

Wat je beter kunt doen is je huis goed afsluiten. Potdicht die tent. Overdag je ramen en deuren gesloten houden. Zo komt er geen warme lucht binnen. Glip naar buiten als het moet, maar laat die 28+ graden op geen enkele manier in je huis sluipen.

Voor een koel hoofd: Scandinavische woonstijl

2. Isoleren kun je leren

Oplossing 2: Je huis isoleren, werkt twee kanten op, hitte buiten houden, en in de winter warmte binnen houden. En dan bedoel ik niet meteen spouwmuur, dak of vloer isolatie, want ook al krijg je daar misschien subsidie voor dan is de investering toch behoorlijk. Je kan er net als deze Elsa zelf mee beginnen! Als het mij lukt, dan kan jij het ook:

  • Breng tocht strips bij een aantal deuren aan.
  • Voor de winter: radiator folie, werkt goed, staat iets minder mooi.
  • Dicht kieren en naden.

Waar ik echt veel voordeel van heb is het isoleren van de buitenmuur van mijn verouderde bijkeuken. Wat planken, steenwol, gipswandje, de boel netjes stuken en de temperatuur blijft nu het hele jaar door aangenaam, doei tocht!

Isoleren biedt een hoop voordelen. Je hebt niet meteen een airco nodig in de zomer. Win-win voor in de winter, je verwarming kan een graadje lager. Minder energieverbruik = minder CO2 uitstoot + geld besparen.

3. Anti-wegsmelt raamdecoratie

Oplossing 3: En dat is best wel een oude truc, wel een hele goeie: verduisterende en/of isolerende raamdecoratie. Hadden mijn opa en oma al! Er hing in de hal een gordijn van zware, donkerrode fluwelen stof bij de voordeur. Doei tocht, kou en hitte! Heb je nieuwe kozijnen, ramen met dubbel glas? Er valt zelfs dan winst te halen. Want het draait om de glazen ramen, die zijn net een vergrootglas, zon en warmte dringen ongehinderd binnen, SMELT! Stop die warmte met isolerende raambekleding.

Mooiste en coolste raamdeco

Gordijnen heb ik net al genoemd, ze zijn hitte werend en isolerend. Geen fan van het donkerrode oma fluweel? Er zijn tegenwoordig volop mooie, isolerende gordijnstoffen verkrijgbaar, met dessin of effen, passend bij jouw woonstijl. Met duettes heb je de meeste kans op koelte. De holle ruimte tussen de prachtig gevouwen stoffen zorgt ervoor, dat de warmte ook écht niet in je woning kan komen.

Trends en tips volgen? Met onze nieuwsbrief!

Nieuwe buren of isoleren?

Denk je dat je met deze tips de zomerse dagen wel door komt? Of wil je nu liever buurman of buurvrouw van sneeuw koningin Elsa worden en naar Scandinavië verhuizen? Zo ja; succes met dit avontuur!

Voor de thuisblijvers die hun eigen stekkie willen isoleren: Ga nu alvast voor die stabiele en aangename temperatuur in huis, het hele jaar door, kostenbesparing op je energienota mooi meegenomen :-) De woonexperts van Thuisin geven je graag vrijblijvend advies rond isolerende raambekleding, vloeren of gordijnen, tot snel in de winkel!

Kom naar onze winkel

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin