Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Kerstboom eruit -> groen erin

Leeg hè zo zonder kerstboom? Gelukkig bestaan er nog planten op de wereld. Hoe je je huis weer ‘groen’ maakt, lees je nu in onze blog!

Door: Gemma op 07/01/2020

Groen in huis

Ietsje eerder dan verwacht zag ik de kerstbomen al verdwijnen bij de interieurs die ik volg op Instagram en Facebook. Bij mij zelf thuis ook. Alsof ik die boom al máánden in de kamer had staan. Het waren maar 2 hele lullige weken. Toch was ik klaar met de boom der bomen. En met alle troepjes die je daarom heen verzameld. Weg met de kerst. Toch, om heel eerlijk te zijn, is het best leeg zo hè? Eigenlijk wil je daar wel iets groens voor terug. Groen in de vorm van planten. Daarom vandaag op de blog: inspiratie voor ‘nieuw groen’ in huis. Of je ze je nu water moet geven, of niet.

Planten

Nee, ik ben geen plantenexpert. Als ik een plant koop, koop ik er eentje die ik mooi vind. Of eentje waarvan ik zeker weet dat ie het lang volhoudt, zoals de prikkelbare cactus. Al gehoord van het pannenkoeken plantje? Of de monstera? Als je een beetje trendgevoelig bent, móet je zeker 1 van deze planten in huis hebben. Ga voor een grote plant met kleinere planten eromheen in een hoek van de kamer. Dan heb je je eigen trendy-botanische hoekje. Tuincentrum here I come!

Behang

Gelukkig voor de mensen die nog erger zijn met planten dan dat ik ben: groen kan je ook in je huis toevoegen door het op de muur te plakken. Genoeg behangsoorten met planten erop. Voilà, groen zonder ongemak. En wel een statement in je kamer waar je u tegen zegt. Alleen dat plakken kan nog een dingetje zijn. Maar hé, daar heb je vakmannen voor – de vakmannen van Thuisin bijvoorbeeld 🙂

Subtiel

Niet zo van statements in je kamer? Dan ga je subtieler te werk. Met posters van planten. Of toch dat rolletje behang, alleen dan verknipt in stukken en in lijstjes gestopt. Handig met de kwast? Schilder dan je eigen plant op de muur. Genoeg groentinten in diverse verfsoorten verkrijgbaar. En zelfs dunne kwastjes voor het levendige effect van de plant op de muur. Stempelen is natuurlijk dan ook een enorm goede optie.

Wat nou kerstbomen! Erg leuk voor de maand december. Maar voor de rest van het jaar doe ik het liever met bovenstaande tips. Jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Kerstboom eruit -> groen erin

  1. De behangsoorten zouden heel leuk passen in mijn achterbalkon. Dit zou vanuit mijn tuin, die ook achteren is een heel mooi uitzicht zijn. Planten hebben ik wel binnen in huis, in de woonkamer en in de badruimte. Ze zorgen voor frisse lucht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8529784537389 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging