Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2002 beoordelingen van klanten.

Keuken betrekken bij de woonkamer

Je keuken qua gevoel betrekken bij je woonkamer? Dan kan met deze simpele tips!

Door: Gemma op 15/06/2017

Een leefkeuken. Het is een droom voor velen: -zelfs ik ben daar schuldig aan-. Of in ieder geval een keuken die je bij de woonkamer betrekt. Een keuken waarin je niet in je eentje staat. Waar je contact kunt blijven houden met de niet kokers. Of liever nog, waar je de niet kokers betrekt in het kookproces door bij je aan het aanrecht te zetten. Beetje kletsen, eten voorproeven, wijntje nippen: volop gezelligheid! En zoals ik al zei, een droom! maar hoe betrek je interieur verantwoord je keuken bij de woonkamer? Hoe maak je die ruimtes tot één? Of hoe laat je de woonkamer en keuken toch bij elkaar passen zonder een complete verbouwing.

Een paar tips!

1. Kleur brengt eenheid

Een simpele tip zou je denken. Dat is het ook. Kleur brengt namelijk eenheid in de ruimtes. Trek de kleur door vanuit de woonkamer naar de keuken. Of laat de kleur van de tegels terug komen in de accessoires in je woonkamer. Hetzelfde geldt voor patronen en prints.

 2. Vloertje door leggen

Hoe je gelijk al een eenheid voor elkaar bokst is door de vloer door te leggen in de keuken. En met de vocht bestendige vloeren van tegenwoordig, zoals PVC of marmoleum, kan dat perfect.

3. Kies neutraal

Een knalrode keuken is best een eye-catcher. Hij valt goed op. Maar past dat ook bij je woonkamer? Vaak niet. Een neutrale keuken is dan een betere optie. Die kan je veel beter combineren met de rest van je kamer. Ben je toch van de kleur? Kies dan voor lichte pastel tinten. Dat schreeuwt er niet zo uit. Dus pak die kwast en schilder de deurtjes. Of koop gewoon nieuwe. Of haal een plaat underlayment hout en maak zelf je deurtjes.

4. Weg met de troep

Ik ben niet zo van de troepjes. Ik ruim het liefst alles gelijk op. En dat moet dan ook gelijk in de keuken. Gewoon een handige ‘doe’ tip. Opruimen. Zorg voor voldoende kastjes. Of schaf een mooie servieskast aan, als je er ruimte voor hebt. Die mag zelfs nog (deels) in de woonkamer staan.

5. Light up your kitchen

Je woonkamer is sfeervol met wandlampen, tafellampjes en die hippe plafondlamp. En de keuken is toebedeeld met felle spotjes. Waarom verdient jouw keuken niet wat sfeerverlichting? Als je kookt kan je best wel wat extra licht gebruiken. Maar bij een kleine borrel aan het aanrecht kan je best wel wat romantisch gebruiken toch?

Met deze tips betrek je, met een klein budget, gemakkelijk je keuken bij de woonkamer. Ook zonder hele verbouwingen. De ruimte kan ik er niet voor je bij toveren, het gevoel wel. Hoe betrek jij je keuken bij de woonkamer?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9305694305694 op basis van 2002 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging