Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1576 beoordelingen van klanten.

Wat kies je? pvc of vinyl?

Mensen kiezen steeds vaker voor een pvc of vinyl vloer. Laten we de overeenkomsten én de bar-weinige verschillen eens op een rijtje zetten.

Door: Gemma op 27/11/2017

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker. Mensen die kiezen voor een pvc-vloer. Of zeggen ze net iets te snel pvc en is het stiekem toch vinyl? Het is in ieder geval geen hout en geen laminaat. Het is zeker een vloer gemaakt van kunststof. En jemig, wat hebben ze veel overeenkomsten. Laten we de overeenkomsten én de bar-weinige verschillen eens op een rijtje zetten.

Uiterlijk pvc en vinyl

Laten we beginnen bij de overeenkomsten. De grootste overeenkomst is het materiaal. Beide is het gemaakt van kunststof en daardoor voelt het vaak hetzelfde. En als je een klein stukje van beide vloeren naast elkaar ziet, zie je ook bijna geen verschil, naast dat vinyl ietsje dikker is -> gelijk het eerste verschil. Wel heb je een pvc-vloer ook in stroken, terwijl vinyl 4 meter breed is. Wederom een verschilletje.

Warme voeten

Ook zijn beide vloeren geschikt voor vloerverwarming. Met als klein verschil dat de warmtegeleiding iets minder is bij vinyl vloeren door de dikte van het materiaal. Heerlijk voor je voeten en ideaal om je radiatoren in je kamer weg te werken.

Strak laten leggen

Daarnaast is het voor beide vloeren lastig om zelf te leggen. Je ondervloer moet volledig glad zijn. Een deukje in de vloer, of een klein steentje is gelijk zichtbaar. En ik weet zeker dat je je daaraan gaat storen als dat zo is. Tip: laat je vloer leggen en verlijmen door iemand die daar verstand van heeft. Zoals één van de stoffeerders van Thuisin. Oja, het verlijmen is ook nog een dingetje. Wil je namelijk een gladdere, strakkere en stillere vloer? Laat hem dan écht verlijmen.

Schoonhouden

Nog een grote overeenkomst tussen pvc en vinyl is het onderhoud. Door de gladheid van de vloer zijn ze gemakkelijk te stofzuigen en te dweilen. Ook zijn ze vocht bestendig en geschikt voor in de keuken of badkamer. En doordat vinyl geen naden heeft, heeft vuil geen kans om daartussen te komen.

Levensduur en kwaliteit

Je zult je vast niet verbazen dat een pvc- en een vinyl vloer een lange levensduur hebben. Al is een pvc-vloer nog duurzamer door een sterk beschermende PU-toplaag (polyurethaan).

Het grootste verschil tussen een pvc en een vinyl vloer zit hem in de kwaliteit van de vinyl vloer. Het ligt namelijk aan de beschermende toplaag van het vinyl of het een lange levensduur heeft. Ook is vinyl zachter, soepeler en meer verend dan een pvc-vloer. Er blijven sneller afdrukken van meubels in te staan, die vaak vanzelf weer wegtrekken. De kleurvastheid van pvc-vloeren is hoog. Bij vinyl ligt het wederom aan de kwaliteit.

Eigenlijk mogen we wel de conclusie trekken dat pvc- en vinyl vloeren praktisch hetzelfde zijn. Naast de breedte, de toplaag, ‘the feel’ en de eventuele kwaliteit. Twijfel je tussen deze 2 soorten vloer? Laat je dan goed informeren in de winkel, daar maak je de beste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8578680203046 op basis van 1576 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging