Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1580 beoordelingen van klanten.

Kleur voor je humeur

Altijd enthousiast? Of juist een beetje down? Kleur heeft effect op ons humeur. Dus kies de kleur die het beste bij je past, of kies een kleur die je beter maakt! Lees 't in mijn blog!

Door: Gemma op 17/06/2019

Kleur is bepalend voor je humeur. Tijd om eens uit te zoeken welke kleur bij welke stemming past in mijn blog, een onderzoekje naar een paar kleuren met bijbehorende stemmingen.

Crea-bea geel

Ga jij gelijk glimlachen als je een volledig gele kamer binnenkomt? Ook al vind je geel een walgelijke kleur, het triggert je toch om te lachen. Dat doet geel nu eenmaal met je. Het maakt je naast vrolijk ook creatief, ideaal voor mensen als ik die de hele dag lekker typen.

Heftig rood

Rood wekt kwaadheid op, of juist passie. Leuke combinatie ook 😉 Het trekt volledig je aandacht. Kleur doet nu eenmaal meer met ons dan alleen een pleziertje voor onze ogen. Het treft ons humeur. Wel even handig om te weten welke kleur je dan het beste kan gebruiken in welke kamer.

Happy orange

Ben jij een pretletter van natuur? Gek op biertjes, wijntjes, hapjes, grapjes en veel mensen om je heen? Dan is oranje de kleur die perfect bij je past. Het valt op en het stimuleert je humeur. Dus ook als je totaal het tegenovergestelde bent van enthousiast, dan krijg je toch de blijheidkriebels van oranje. Let op: ‘te’ oranje is niet goed, dat maakt je onrustig.

Zen met groen

In onze huizen zien we steeds meer groen. Niet meer dat lime-groen (dat is écht zo 1998), maar meer de grijsgroene kleuren. Logisch dat we steeds meer groen zien, de kleur staat namelijk voor harmonie. En wie wil er nu niet rust en vriendelijkheid uitstralen? Zeker als je hele dagen/avonden/nachten erin moet wonen of zelfs werken. Daarom is groen ook een fantastische kleur voor op kantoor.

Royal (loyal) blue

Blauw geeft echt rust. Zelfs voor je (blauwe) bloed. Het is namelijk voor mensen met een hoge bloeddruk een kalmerende kleur. En voor op de kinderkamer is blauw ideaal als je drukke kinderen hebt. Het brengt ze tot kalmte. Voordeel van deze rust is dat je meer concentratie en focus krijgt. Zo kan je je goed richten op de dingen die belangrijk zijn in het leven 🙂

Welke kleur past het beste bij jou? Of welke kleur zal slim zijn om toe te passen in jouw huis?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.853164556962 op basis van 1580 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging