Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Maak je eigen wooneiland in huis

Hoe creëer je nou een wooneiland met een karpet? Wat voor’n effect krijg je met een bijpassend kleed? Alles over het wooneiland vertel ik je hier!

Door: Gemma op 23/04/2019

Vloerkleed in je kamer

Vloerkleden -of karpetten in ‘onze’ termen- heb je in heel veel kleuren, afmetingen en materialen. In serieus álle woonprogramma’s zie je steevast dat ze op het laatst nog even een kleedje voor de bank leggen. Dan is het styling proces klaar. Niets meer aan doen. Conclusie is dan ook, dat een vloerkleed je kamer af maakt en dat het een echte toevoeging is aan je interieur. Maar hoe kies je nou het vloerkleed dat bij je meubels past? Wat is het effect van het kleed in de kamer? En nog een belangrijker vraag, hoe creëer je nou zo’n echt wooneiland met een vloerkleed?

Kleur van het vloerkleed

Natuurlijk kijk je naar welke kleur past in je woonkamer. Dat is je eigen smaak vaak, al moet je wel letten op de kleuren van je meubels, muren en accessoires. Heb je lichte meubels en muren, ga dan voor een donkerder contrast. Wil je subtiel wat kleur toevoegen? Dan zijn gemêleerde of de super hippe vintage kleden de beste optie. Daar zit vaak een subtiel kleurtje in die dan weer past bij je gordijnen of kussens op de bank. Materiaal is ook van belang. Wil je een lekker zacht hoogpolig kleed. Of een kleed wat de kamer kleur geeft, maar die wel praktisch moet zijn. Keuzes die je zelf kan maken. Met elk kleed, welke kleur of welk materiaal je ook kiest; het is geschikt voor je eigen wooneiland.

Maak een wooneiland met een vloerkleed

  • Je begint met de maat. Maak een plattegrond op schaal van je woonkamer en teken daar je meubels in. Of knip de meubels apart uit, om daar ook wat mee te schuiven. Beetje verandering in je kamer kan natuurlijk ook geen kwaad 😉
  • Bekijk waar je je kleed wilt hebben en welke meubels je in je wooneiland wilt betrekken. Ga niet alleen voor je bank, fauteuils en salontafel(s). Neem ook je tv-meubel, lampen en bijzettafeltjes mee. Hoe groter het kleed, hoe beter het effect én hoe groter het gevoel van comfort.
  • Schuif wat met het kleed en de afmeting die je wenst, of wissel de meubels van plek. Net zo lang totdat jij het perfecte plaatje op je plattegrond hebt samengesteld. Houd het kleed iets van de wand af voor een meer ruimtelijk effect.

Met deze tips moet het ongetwijfeld lukken om je eigen wooneiland te vormen. Nu is het alleen nog een kwestie van het mooiste kleedje vinden. Gelukkig ben ik er en geef ik je vast een beetje inspiratie ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Éeén reactie op “Maak je eigen wooneiland in huis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8529784537389 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging