Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1927 beoordelingen van klanten.

Maak ’t koel in huis deze zomer

Airco is handig, wonen op de Noordpool ook trouwens. Maar je hebt meerdere opties om het koel te krijgen in huis. Hoe? Gemma weet 't!

Door: Gemma op 15/07/2020

Zó zeg, en toen zaten we ineens al in een flinke zomer. De hitte dagen én nachten zijn alweer geweest en blijven komen. Toch vergeet je al snel hoe warm het kan zijn in ons ‘koude’ kikkerlandje. Lag ik vorig jaar nog te zweten en om airco te eisen in mijn oververhitte slaapkamer, doe ik dat nu nog steeds een beetje. Want ja, te laat. Gewoon weer vergeten. En toch is mijn slaapkamer lang niet meer zo heet als dat ie vorig jaar was. Hitte in huis kan je namelijk ook op andere manieren bestrijden.

1. Alles dicht!

Oplossing 1: Klopt, je kan ook verhuizen naar de Noordpool. Maar dat wil je niet. Wat je beter kunt doen is je huis goed afsluiten. Potdicht dat spul. Overdag je ramen en deuren dichthouden. Zo komt er geen warme lucht binnen. Glip naar buiten als het moet, maar laat die 28+ graden op geen enkele manier in je huis treden.

Plisse, zwarte kozijnen blog verven raamdecoratie op maat - koel in huis

2. Isoleren kun je leren

Oplossing 2: Je huis isoleren. Niet alleen tegen de kou in de winter, maar ook tegen de warmte in de zomer. Als jij je huis laat isoleren, dan heb je dus voordeel op voordeel óp voordeel. Want het bespaart je ook nog geld. Verwarming kan lager in de winter en geen airco voor in de zomer.

Bece duettes - koel in huis - Scandinavisch

3. Raamdecoratie & gordijnen

Oplossing 3: En dat is toch wel een hele goeie: verduisterende en/of isolerende raamdecoratie. Dat houdt de zon (en dus de warmte) lekker buiten. Gordijnen erbij werkt helemaal als een special effect; dat houdt namelijk nog meer tegen. Met duettes heb je de meeste kans op koelte, want door de tussenlaag kan die warmte ook écht niet in je huis komen.

Luxaflex 2-1 model - Duettes isolerende raamdecoratie - koel in huis

Denk je dat je zo de zomer wel door komt? Of klinkt een verhuizing naar de immense kou je toch beter in de oren? Zo ja; succes! Voor de rest: Thuisin kan je in alles wel advies geven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9206019719772 op basis van 1927 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging