Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Ode aan de marmerlook marmoleum

Marmoleum kennen we van de marmerlook. Een iconisch product die wij graag in het zonnetje zetten met onze 'ode aan de marmerlook marmoleum'.

Door: Gemma op 07/11/2017

Ode aan de marmerlook

Wist je dat marmoleum eigenlijk helemaal geen echt product is? Nou ja ook weer wel, maar meer als merk. Het merk van linoleum van Forbo. Dat het marmoleum is gaan heten komt door het marmeren patroon. Dat maakt het marmoleum tegenwoordig iconisch; met de welbekende marmerlook welteverstaan. Nu kennen we marmoleum niet alleen van het marmeren design. Ook de effen en gestreepte versies vallen onder marmoleum. Toch wil ik even terug naar de basis. De basis van marmoleum zoals we hem kennen in ziekenhuizen, gymzalen en kantoren. Vol in de luxe van marmer. Een ode aan de marmerlook marmoleum. 

Collecties marmerlook

Echt hard marmer op de vloeren is nogal kostbaar. Natuurlijk straalt het onwijze klasse uit. Toch heeft niet iedereen het budget van Dagobert Duck. Een meer betaalbaar alternatief is het natuurlijke marmoleum. Nu zijn we er niet met één versie van het alternatief voor marmeren marmoleum. Zelfs daar zijn namelijk verschillende varianten van. Zo heb je de collectie ‘Real’ met vloeren in verschillende kleuren die het meest lijkt op het echte marmer. In de meest gekke kleuren. Denk aan knalroze, helderblauw of appeltjes groen. Maar ook subtiele kleuren zoals grijs en beige.

De ‘Fresco’ collectie is iets geraffineerder en rustiger. Hier zie je het marmer design heel licht terugkomen. Zelfs de kleuren zijn zachter.

Ben je niet zo rustig en durf jij helemaal los te gaan in marmer stijl? Dan is de ‘Vivace’ collectie helemaal jouw ding. Goed gemêleerde patronen met vloeren die niet gelijk in één kleur zijn. Net als echt marmer met donkere en lichte tinten, alleen in iets gewaagde kleuren.

Wat is marmoleum?

Erg leuk die marmoleum vloer met haar collecties, maar wat is marmoleum nu precies? Even een beetje basiskennis. Marmoleum is een strakke en hygiënische vloer die geïnspireerd is op de natuur. Niet alleen door het patroon, ook door hoe het gemaakt is. Marmoleum bestaat uit natuurlijke grondstoffen en behoort tot de meest milieuvriendelijke vloeren. Niet alleen mooi van buiten, maar ook vanbinnen kunnen we wel zeggen. Als dat ook geldt voor vloeren tenminste. En nee, niet alleen geschikt voor mega-ziekenhuizen. Ook echt voor in jouw woonkamer. Geloof me maar.

Marmoleum zien en voelen? Je weet ons te vinden! Zo niet: klik dan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging