Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1574 beoordelingen van klanten.

Ode aan pastel

Een blijvende trend als je het mij vraagt. Pastel! Daarom een kleine ode voor deze tinten in mijn blog! Deel je mijn liefde voor pastel? Misschien herken je je dan wel in mijn blog :

Door: Gemma op 19/02/2018

Pastel liefde

Als ik heel diep in mijn geheugen graaf, dan weet ik nog dat de kleurtint pastel een beetje ‘oudbollig’ was. Parelmoerachtig. Zoals de kettingen van mij oma. Het jaren vijftig gevoel ten top. Anno 2018 is dat gevoel wel veranderd. De kleurtint heeft geen zak meer te maken met parelmoer. Hoe onverzadigd de kleur ook is, pasteltinten zijn hot!

Verliefd

Stiekem ben ik een beetje verliefd op pastel. Zelfs in combinatie met fellere tinten. De neiging om bij de verfstalen in de winkel richting de zachte tinten te lopen kan ik niet weerstaan. Deze kleuren passen gewoon perfect in een licht interieur. Vandaar dat je dit kleurenpalet vaak in een Scandinavisch interieur ziet. Het lichte hout wat het Scandinavische kenmerkt, is samen met een pasteltint een mooi geheel. En nee, dat pastel een beetje lief aan doet, betekent niet dat je deze alleen kunt gebruiken voor de babykamer. Al moet ik wel bekennen dat mijn babykamer de heerlijke zachte licht grijs/groene kleur heeft.

Muren

Kies jij voor de woonkamer het liefst witte muren en de accessoires in kleur? Waarom niet een keer andersom? Een pastelkleur op de wand maakt de ruimte op geen enkele manier kleiner. Wel knusser, mooier en leuker. Natuurlijk kan je met accessoires losgaan op de zachte kleuren. Ik als verliefde rolmops ben officieel voorstander van zoveel mogelijk pastel in huis, dat snap je wel.

Het leuke aan pastel is dat je het prima kunt combineren met felle tinten. Zelfs met zwart is pastel onweerstaanbaar. Beetje contrast in huis kan geen kwaad toch?

Laat ik niet heel veel woorden meer vuil maken aan deze kleurtint. Ben bang dat ik dan een te dikke liefdesstempel leg op deze ode. Zien is geloven 🙂

Foto’s op volgorde: Zilverblauw, Eijffinger, Pimpelwit, Eijffinger, Appartmenttherapy, vtwonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Ode aan pastel

  1. Hi Rebecca,
   Bedoel je de kleur van de grote afbeelding. Ik weet zo niet welke kleur het is, maar hij oogt redelijk mint. Groen is ook lastig om het van een foto of een staaltje te kiezen. Lichtinval is een factor waarom je denkt dat je de verkeerde kleur kiest. Heb je al eens kleurtesters geprobeerd? Of kies anders voor een groentint met een grijze ondertoon, dan kies je eigenlijk altijd goed én het past perfect in een pastel stijltje.

   Succes!

   Groetjes Gemma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8627700127065 op basis van 1574 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging