Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 876 beoordelingen van klanten.

Prio 1: kindveiligheid

Nachtmerrie nummer 1: je kind raakt verstrikt in het koord van je raamdecoratie. Tegenwoordig is dat bijna niet meer mogelijk door nieuwe Europese wetgeving voor kindveiligheid.

Gemma Door: Gemma op 08/05/2018

Ellendige koorden

Oh bah, als ik er alleen al over nadenk krijg ik al rillingen. Sinds ik de stempel ‘mama’ heb, kan ik überhaupt al niets meer aan als het om kinderleed gaat. Ja, daar heb ik het over. Niet echt een fancy onderwerp, alleen wel belangrijk om over te hebben. En waarom heb jij van Thuisin het daarover hoor ik je denken? Nou, je kent het vast. Al die ellendige koorden en kettingen van je raamdecoratie. Stiekem best gevaarlijk als ze daar zo omlaag bungelen. Het is namelijk goed mogelijk dat een kind, of dier ook zelfs, daarin verstrikt kan raken. En dat mama’s en papa’s, moeten we niet hebben.

Regelgeving Kindveiligheid

Gelukkig zijn de nieuwste raamdecoratieproducten al ontwikkeld zonder dat gevaarlijke lange koord, ketting of lus. Dat alles naar nieuwe Europese regelgeving voor Kindveiligheid. En deze regels leven wij maar al te graag na. Is je raam niet hoger dan 250 cm? Dan is je koord niet langer dan 1 meter. Met die meter kan je gemakkelijk je raambekleding bedienen en te kort voor kinderen om in verstrikt te raken. Bij een raam dat hoger is dan 250 cm is je bediening maximaal 150 cm. Bij afwijkende hoogtes geldt een vaste regel: plaatsingshoogte min 150 cm. Had je niet gedacht hè dat je ook nog moest rekenen. Scheelt weer dat onze mensen in de winkel dat voor je doen.

Bedieningsmogelijkheden

Wat ook kan, en wat helemaal goed is voor de kindveiligheid, is de ontwikkeling van raamdecoratie met ingenieuze bedieningsmogelijkheden. Zo heeft Luxaflex® de Smartcord®, een ingebouwd oprolbaar koord waar je je raambekleding omhoog en omlaag brengt. Naast dat je geen rommelig en lelijk koord hebt bungelen, is een Smartcord® ook kindvriendelijk. Je hebt ook rolgordijnen met veerbediening en plissés en duettes met een greep aan de onder- en bovenkant. Denk ook aan gemotoriseerde/ elektrische bediening met je smartphone, tablet of afstandsbediening.

Probeer het zelf

Heb je vragen over de kindveiligheid regelgeving, kom dan langs bij ons in de winkel. Daar kan je alle opties zien en uitproberen. En dan bedoel ik niet ‘uitproberen’ bij je kind, maar meer testen hoe het koord werkt ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie is Thuisin?

Thuisin is een interieur winkel voor jouw interieur. Al meer dan 10 jaar zijn wij dé specialist in ‘mooi wonen’. In onze winkels vind je alle producten voor de basis van je interieur. Zo hebben wij een ruim assortiment vloeren, raamdecoratie, behang, verf en maken wij naar jouw wens kasten op maat. Onze interieur adviseurs staan in de winkel voor je klaar om een plan te maken voor jouw persoonlijke wensen. Daarnaast ontzorgen wij je op het gebied van het inmeten en leggen, plaatsen of monteren. Dat doen wij namelijk voor je! Alles voor jouw interieur onder 1 dak! Meer weten en benieuwd naar ons assortiment? Kom dan langs in één van onze winkels!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 876 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging