Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Rustgevende slaapkamer

Slapen doe je het best in een rustgevende en mooie slaapkamer. Wij geven je vast een aantal tips voor de perfecte slaapkamer.

Door: Gemma op 26/06/2017

Op je slaapkamer slaap je. In de meeste gevallen dan. En als je slaapt, of voordat je in slaap valt wil je rust. Niet teveel tierelantijntjes om je heen die je afleiden uit je slaapproces. Ook als je wakker wordt doe je dat het liefst met rust. Daarom vandaag op de blog, rustgevende slaapkamers.

Minimalistisch wit

Nu ligt wit wel heel erg voor de hand. Mooi rustig – mooi licht – geen drukte, dus rustig slapen. Klopt. Maar alleen wit maakt je slaapkamer wel heel erg saai. Kleed het wit wel aan met een beetje kleur. Zoals een plant in de hoek van de kamer.  Die hanglamp met subtiel gouden fitting. Een paar zwarte lijstjes aan de wand met monochrome (oftewel zwart/witte) prints. Of doe eens iets gekker en voeg gekleurde raamdecoratie of gordijnen toe.

Kleur

Als je voor kleur gaat, kies dan wel voor de rustgevende kleuren. Groen en blauw staan bekend om het rustgevende karakter. Prima toepasbaar voor in de slaapkamer. Sla nou niet gelijk door met die kleuren en pas het subtiel toe. Een groen dekbedovertrek is perfect, alleen in combinatie met een blauwe muur is het echt tè. Dat maakt een mens onrustig. Regel is: less is more. Zeker als het om kleur gaat.

Hout

Ben je niet zo van wit of van kleur? Dan is hout wellicht een optie. Hout is zo goed als effen en kleedt je kamer aan, alleen maakt het je slaapkamer niet te druk. Je kan je wand bekleden met hout, of je maakt een hoofdbord van osb of underlayment. Meubels van hout, zeker als het van hetzelfde houtsoort is, zijn sowieso een goede keus. Ook nu kan je je raamdecoratie aanpassen als het gaat om de hout optie.

Voor je ramen

Zoals al eerder geopperd kan raamdecoratie ook een bepalende factor zijn als het gaat om de rust. Eigenlijk kan je daarin geen verkeerde keuze maken als het gaat om kleurkeuze. Nou ja, de kleuren moeten niet te bont zijn in het geheel en al helemaal niet met elkaar vloeken. Wel is het voor een goede nachtrust belangrijk om het donker te hebben in je slaapkamer. Verduisterend is dan ook het toverwoord als het gaat om raamdecoratie voor je slaapkamer. Dat kan met verduisterende vouwgordijnen, rolgordijnen, duettes of horizontale jaloezieën. Nog beter is om het zo donker mogelijk te maken met verduisterende gordijnen.

Van welke slaapkamer krijg jij je volledige rust?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging