Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1999 beoordelingen van klanten.

Slaap jij ook lekkerder in het donker?

Wil je graag vroeg naar bed, of ben je een echte uitslaper? Vind je het alleen écht te licht op je kamer? Gemma geeft je dé tips om lekker te slapen!

Door: Gemma op 11/06/2019

Geniet jij ook al zo van de oplopende temperaturen? Als de zon lacht, lach ik net zo hard mee. Het hoeft echt geen 30+ graden te zijn, als de zon maar lacht en de wolken laat wegsmelten. En die zon zien we in de zomer natuurlijk mega lang. We zijn weer in de periode gekomen van lange dagen en korte nachten. Hoe heerlijk ik de lange lichte avonden in de tuin ook vind, inclusief bbq’tje, vuurkorf, wijntje en goed gezelschap, als ik ’s avonds in bed lig wil ik volledige duisternis.

Verduisterende ochtend?

Nog zo’n dingetje. Doordat het licht is, lig je later op bed. En surprise, die zon laat zich inmiddels om 5 uur ’s ochtends al stiekem zien. En net als ik in slaap wil vallen in volledige duisternis, slaap ik het liefst ook gewoon tot de wekker gaat rond 7 uur in de ochtend en open ik liever niet mijn ogen omdat de zon zich zo graag laat zien. Dus, actie is geboden. Maar hoe?

Mijn wens: volledige duisternis op de slaapkamer. Nu kan ik met zo’n oogmaskertje op gaan slapen, maar zo ‘diva’ voel ik mij niet 😉 Is het dan een optie om als een zombie te leven met korte nachten? Zeker, alleen niet zo aangenaam voor mijn omgeving. Gelukkig bestaat er een véél simpelere oplossing, namelijk raambekleding.

Verduisterende rolluiken

En dan bedoel ik raambekleding in de breedste zin van het woord. Als het maar verduisterend is. Pak het groots en ‘veilig’ aan met rolluiken aan de buitenkant. Deze kan je volledig afsluiten, wat het ook weer veilig maakt voor boefjes. Deze zal overdag ook al een groot gedeelte van het warme zonlicht tegenhouden.

Verduisterende raamdecoratie

Een andere optie is verduisterende raamdecoratie. Denk daarbij aan vouw- of rolgordijnen met een compactere stof waar geen straaltje licht doorkomt. Laat ze strak tegen of in je kozijnen monteren voor zo weinig mogelijk kiertjes. Want het licht van die zon hè, die komt overal!

Verduisterende gordijnen

Wat ook kan zijn verduisterende gordijnen. Deze vaak dikkere of juist donkere gordijnen zullen ervoor zorgen dat je kamer lekker donker blijft. Voordeel van gordijnen is ook dat je je ramen gewoon goed open kan zetten om het te laten afkoelen in je kamer. Zo heb je het donker én koel; een nacht van mijn dromen. Oja, vergeet niet horren voor je ramen te plaatsen. Anders slaap je zeker niet alleen 😉

Ik wens jullie een fijne en goed uitgeruste zomer 😉

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9294647323662 op basis van 1999 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging