Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Slimme tips voor kleine woonkamers

Groot wonen is een droom voor velen. En voor velen blijft dit ook een droom. Maar klein wonen is ook fijn, zeker met deze slimme tips. Lees je mee?

Door: Gemma op 26/06/2018

Vorige week zat ik een weekje in een schattig vakantiehuisje in het o zo heerlijke Portugal. De zon, de zee, de Sangria, het genieten, het ‘niks doen, niksen mag’ gevoel… wie boekt een ticket voor me? Waar ik mij over verbaas is dat je een week lang kan verblijven op zo’n 40m2. En waarom zal dat ook eigenlijk niet kunnen. Je moet het gewoon slim indelen, slim aankleden en slim gebruik maken van ieder hoekje. Het weekje heeft mij geïnspireerd om eens goed te kijken naar kleine en toch briljant ingerichte huisjes. Paar slimme tips van mij voor jou.

Slim licht

Misschien wel het toverwoord bij klein wonen: licht. Nee, ik zeg niet gelijk dat je alles in het wit moet hebben. Maar licht is wel erg belangrijk in een kleine kamer. De slimste oplossing is een lichte vloer. Dan heb je de basis gelijk goed en kan je met je verder inrichting meer kiezen voor kleur en donkere tinten.

Slim raamdecoratie

Wat al helpt is verduisterende raamdecoratie in plaats van gordijnen. Met gordijnen kleed je je kamer af. Maar leef je klein, dan kunnen gordijnen je kamer net iets te knus maken. En met verduisterende raamdecoratie zorg je wel voor privacy in je kamer, met daarbij de optie om het donker te maken.

Slim kleur

Als je kleur wilt toevoegen, of iets met patroon en toch je ineens de regel van niet te veel accessoires in huis in je hoofd hebt. Plak dan een behangetje met patroon op de muur. Lekker hoog om de ruimte te benadrukken.

Slim meubels

Wees ook selectief in je meubels en kijk goed wat je nodig hebt. Een grote brede eettafel is mooi, praktisch is anders. Zeker als je alleen of met z’n tweetjes woont. Een ronde tafel met krukjes werkt beter. En probeer je tv-kast te combineren met een geheel tv-wand meubel, zoals gebruikt bij vtwonen. In de hoogte werken is sowieso al een slimme optie.

Slim groot

Wat wel helpt zijn een aantal grote items. 1 groot pronkstuk, zoals een plant of een groot item aan de muur in plaats van kleine en vele spulletjes. Een grote bank, in plaats van een kleine bank met 2 stoeltjes.

Een paar tips om ook fijn te wonen op een paar vierkante meter. Van mij, voor jou 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8529784537389 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging