Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

The finishing touch; raamdecoratie

Het onderschoven kindje van je interieur, de raamdecoratie. Ik geef je een paar opletters om de beste keuze te maken voor je raamdeco.

Door: Gemma op 24/04/2017

The finishing touch – raamdeco

Het onderschoven kindje van je interieur, de raamdecoratie. Een comfortabele bank kies je met zorg uit. Een passende kleur op de muur pas je aan naar je smaak en zelfs de vloer leg je niet zomaar, die kies je met je hart. Je ziet loopt daar nu eenmaal iedere dag op. En de raamdeco kies je uit noodzaak. Of je kiest ze niet. Je denkt namelijk dat je wel genoeg hebt aan dat vouwgordijntje dat je privacy geeft, of die jaloezieën die de zon uit je kamer haalt als die vervelend in de tv schijnt. Raamdeco is meer dan alleen een privacygevend-zontegenhoudend-stuk-materiaal. Het is een eyecatcher in je kamer en zorgt voor de finishing touch. Maar hoe kies je nou de raamdeco die bij jou en je huis past? Wij geven tips! Materiaal, kleur, uitstraling en smaak zijn de 4 opletters.

Opletter 1: Materiaal raamdeco

Stof, hout, aluminium, kunststof: keuzes keuzes keuzes! Maar ook daarin kan je al gemakkelijk afvinken wat wel of niet bij jou of je huis past. Voor een warme sfeer kies je voor stof vouwgordijnen of houten jaloezieën. Of shutters. Zeker mooi als je een balkonnetje hebt en je de shutters open kunt klappen in het lekkere voorjaarszonnetje (droom droom). Heb je veel last van zonlicht in je woonkamer, kies dan voor verduisterende raamdecoratie. Wil je het lichter houden, dan kies je meer voor aluminium/kunststof jaloezieën of plissés en duettes. Die zijn ook van stof, alleen zien die er veel luchtiger uit.

Opletter 2: Kleur raamdeco

Kleur heeft te maken met smaak en wat past in je woonkamer. Kies voor een kleur die terug komt in je woning. Wil je het rustig houden ga je voor wit/zwart/grijs/bruin. Ben je meer uitgesproken, houdt dan de optie kleur of print open. En werk je met gordijnen over je raamdecoratie? Laat ze dan qua kleur goed bij elkaar passen. Ton-sur-ton is natuurlijk niet voor niks bedacht.

Opletter 3: Uitstraling raamdeco

Met uitstraling bedoel ik meer de sfeer die het brengt in je woonkamer. Heb je een landelijke inrichting, dan kies je voor warmte. Denk aan linnen stoffen, hout, velours; alles wat past bij jouw landelijke kamer. Bij een strakke inrichting staan plissés of duettes het beste. Die zijn recht, (licht)doorschijnend en kleden je kamer wel aan zonder het heel warm te maken. Hetzelfde geldt voor rolgordijnen of multishades, al vind ik die meer passen in de keuken. Voor gordijnen geldt hetzelfde. Ga niet voor een drukke print als je al met veel kleur werkt in je kamer. Laten we het zo stellen, het is vast geen circus in je kamer of wel.

Opletter 4: Smaak raamdeco

Tip; ga niet met elke trend mee! Als blauw de trendkleur is, pas daar dan niet gelijk je raamdecoratie op aan. Raamdecoratie is, mede door de prijs, iets wat je voor langere tijd in je kamer hebt hangen. Ben je uitgesproken, dan kan dat natuurlijk best. En blauw is natuurlijk een geweldige kleur als raamdeco. Tot dat rood ineens weer hip is en je je muur rood maakt, terwijl je al een gele bank had. En zo heb je ineens het interieur van Piet Mondriaan in huis. Leuk als schilderij, alleen not done voor je gehele interieur.

Wil je nog meer tips, of een geheel stylingplan voor het ondergeschoven kindje. Wacht dan niet langer en kom langs bij een winkel bij jou in de buurt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.93 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging