Ons rapportcijfer is een 8,8 op basis van 1070 beoordelingen van klanten.

Vacature Klantcontactmedewerker (24 uur)

Wil jij werken in een plezierige werkomgeving? Ben je stressbestendig maar houd je toch het overzicht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Marrit Door: Marrit op 21/05/2019

Dé vacature voor jou!

Wil jij werken in een plezierige werkomgeving? Ben je stressbestendig maar houd je toch het overzicht? Standaardvragen die we graag vertalen naar: bij ons op kantoor is het best druk, neem je snelle beslissingen, hebben we het gezellig met elkaar én is er veel te doen. Daar moet je van houden. Als dat zo is, hebben we een leuke functie voor je.

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie als klantcontactmedewerker. In deze functie ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze winkels en de eindconsument. Je bent dus het visitekaartje van ons bedrijf. Alle vragen komen via diverse kanalen bij je binnen. Waar mogelijk beantwoord je deze direct zelf. Kom je er niet uit, dan staat er een team van binnendienstmedewerkers en andere collega’s voor je klaar om je te helpen of om de vraag van je over te nemen.

Wat is je takenpakket?

Je takenpakket bestaat onder ander uit:

  • Winkels te woord staan via telefoon en mail
  • Consumenten te woord staan via telefoon, mail en chat
  • Het ontvangen van bezoekers
  • Ophalen en afhandelen van de post
  • Reageren op social media berichten
  • Ondersteuning bij marketingactiviteiten
  • Aanpassingen doorvoeren op onze websites, zoals het schrijven van teksten

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand met minimaal MBO+ werk- en denkniveau. Dinsdag en vrijdag zijn vaste dagen, de derde dag is in overleg in te plannen. Je bent communicatief zeer vaardig, erg servicegericht en absoluut stressbestendig. Als visitekaartje van ons bedrijf is het belangrijk dat je een prettige, vriendelijke stem en een open houding hebt. Je wekt vertrouwen en klanten voelen zich snel op hun gemak bij jou. Je bent handig met mail en telefoon en kan daarin moeiteloos schakelen tussen de verschillende bedrijven die je vertegenwoordigt. Daarnaast heb je een uitstekende kennis van de Nederlandse taal en goede kennis van Office & Outlook.

Wij bieden jou een marktconform salaris, reiskosten, een goede pensioenregeling en een ontzettend leuk team (al zeggen we het zelf).

Thuisin is een sterk groeiende formule van woninginrichters, daarnaast werk je voor nog 2 andere vergelijkbare formules. Inmiddels bestaan deze formules uit (in totaal) ruim 140 winkels, verdeeld door heel Nederland en het aantal neemt nog steeds toe. Deze winkels richten zich o.a. op de verkoop van verf, behang, vloeren, kasten op maat en raamdecoratie. Vanuit het hoofdkantoor in Goor, waar jij komt te werken, worden de winkels ondersteund met advies, inkoop en marketing. Vanwege het veranderende koopgedrag zijn alle drie de formules zeer actief op internet.

Zie jij jezelf als de perfecte kandidaat voor deze functie, mail dan je motivatie én cv naar binnendienst@thuisin.nl. De eerste gesprekken staan gepland op woensdag 19 juni. Heb je vragen? Bel dan naar 0547-276191 (Marrit van der Vegt) of mail naar bovenstaand e-mailadres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.788785046729 op basis van 1070 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging