Ons rapportcijfer is een 8,8 op basis van 1294 beoordelingen van klanten.

Vacature Marketing- en binnendienstmedewerker

Wil jij werken in een plezierige werkomgeving? Ben je stressbestendig maar houd je toch het overzicht? Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie als marketing-/binnendienstmedewerker.

Marrit Door: Marrit op 27/09/2019

Dé vacature voor jou!

Wil jij werken in een plezierige werkomgeving? Ben je stressbestendig maar houd je toch het overzicht? Standaardvragen die we graag vertalen naar: ‘bij ons op kantoor is het best druk, neem je snelle beslissingen, vinden we verandering leuk, hebben we het gezellig met elkaar én is er veel te doen.’ Daar moet je van houden. Als dat zo is, hebben we een geweldige functie voor je.

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie als marketing-/binnendienstmedewerker. Samen met je directe collega’s ben jij dé vraagbaak voor ruim 140 winkels, je collega’s en de eindconsument.

Wat is je takenpakket?

Je takenpakket bestaat onder andere uit:

  • vragen beantwoorden van particuliere klanten en winkels via allerlei communicatiemiddelen;
  • meedenken en meewerken aan diverse marketingactiviteiten,
  • onderhouden van de social mediakanalen van de drie formules,
  • fungeren als rechterhand van de formulemanager,
  • doorvoeren van assortimentswijzigingen en prijzen in ons kassa- & ordersysteem,
  • aanpassingen doorvoeren op onze websites, zoals het schrijven van teksten.

Wie zoeken wij?

We zijn niet zomaar op zoek naar iemand die deze taken uitvoert. We zijn specifiek op zoek naar iemand die daarbij 3 stappen vooruit denkt en verbanden ziet. Waarom wordt deze vraag vaker gesteld en wat kan ik doen om deze vraag voor te zijn? En hoe worden de klanten en onze winkels nog beter geholpen? Oftewel; iemand die enthousiast is, zelfstandig, proactief en klantgericht te werk gaat.

Wij zoeken iemand met minimaal HBO werk- en denkniveau. Je bent communicatief vaardig, zeer servicegericht en absoluut stressbestendig. Je denkt graag mee over nieuwe marktontwikkelingen op het gebied van marketing. Daarnaast heb je een uitstekende kennis van de Nederlandse taal en goede kennis van Office & Outlook. Zijn unieke en pakkende teksten iets wat jou goed afgaat? Dan heb je een pré. Het is belangrijk dat je analytisch sterk bent én initiatief durft te nemen. Wij zijn op zoek naar iemand die minstens 24 uur per week beschikbaar is. 32 Of 40 uur per week is ook bespreekbaar.

Wij bieden jou een marktconform salaris, reiskosten, een goede pensioenregeling en een ontzettend leuk team (al zeggen we het zelf).

Zie jij jezelf als de perfecte kandidaat voor deze functie, mail dan je motivatie én cv naar binnendienst@thuisin.nl.
De eerste gesprekken staan gepland op vrijdag 18 oktober. Heb je vragen? Bel dan naar 0547-276191 (Marrit van der Vegt) of mail naar bovenstaand emailadres.

Wie is Thuisin?

Thuisin is een sterk groeiende formule van woninginrichters, daarnaast werk je voor nog 2 andere vergelijkbare formules. Inmiddels bestaan deze formules uit (in totaal) ruim 140 winkels, verdeeld door heel Nederland en het aantal neemt nog steeds toe. Deze winkels richten zich o.a. op de verkoop van vloeren, kasten op maat, verf, behang en raamdecoratie. Vanuit het hoofdkantoor in Goor, waar jij komt te werken, worden de winkels ondersteund met advies, inkoop en marketing. Vanwege het veranderende koopgedrag zijn alle drie de formules zeer actief op internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.838485316847 op basis van 1294 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging