Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1594 beoordelingen van klanten.

Verbouwing bij Gemma deel 2 – regelen

Je moet niet alleen duizenden keuzes maken, je moet ook nog op veel dingen letten. Hoe bereid je je het beste voor als je gaat verbouwen? Gemma zet de laatste tips voor je op een rij!

Gemma Door: Gemma op 14/03/2019

Op dit moment typ ik dit blogje met mijn jas aan, steenkoude vingers en 12 graden op te thermostaat. Nee, ik zit niet buiten. Ik zit op mijn bank om precies te zijn met uitzicht op een bouwput, midden in de verbouwing dus. Had ik hier rekening mee gehouden? Ja en nee. Had ik er wat anders aan kunnen doen? Misschien. En daarom leg ik je graag uit op welke dingen je allemaal moet letten als je gaat verbouwen zodat je, niet net als ik, toch tegen ‘stomme’ dingen aanloopt.

Afspraken met je aannemer over de verbouwing

Stiekem dacht ik dat we alles hadden besproken. Maar ik denk dat ik te snel ben gaan invullen. Even voor de duidelijkheid, de verbouwing in mijn huis is een aanbouw. Bij een aanbouw moet er ook een buitenmuur uit. En dat die buitenmuur eruit moest wist ik, maar ik dacht dat ze eerst de aanbouw ertegenaan zouden zetten en dan pas zouden gaan slopen. Helaas. Eerst slopen en dan bouwen. Als ik het even gevraagd had aan de aannemer, had ik nu niet met steenkoude vingers hier gezeten. En had ik misschien toch dat fijne huisje op het vakantiepark gehuurd…

Verbouwing Gemma

Onderhandel met je aannemer over de verbouwing

Nu is dit relatief klein en zit ik er over een paar dagen vast weer warmpjes bij. Wat je nog meer kunt en eigenlijk wel moet afspreken met de aannemer zijn de kosten van de verbouwing. Heel eerlijk, aannemers van deze tijd zijn prijzig. Door de huidige markt kunnen ze het ook vragen. Maar dat zegt niet dat je niet scherp kunt zijn. Blijf vergelijken en kijk goed naar wat je eventueel zelf kunt, zodat je nog net iets meer geld overhoudt voor een leuke inrichting zoals deze hieronder ⬇️.

Verbouwing Gemma inrichting LOOKin, industriële stijl

Plan ALLES voor je verbouwing

Bedenk goed dat niet alles binnen 24 uur bij je bezorgd is. Nadat je weet hoe lang de aannemer bezig is (dat spreek je van tevoren af), plan dan gelijk een afspraak met degene die de vloer komt leggen. En met de keukenboer. Het keukenprobleem hebben we niet, die pikken we op bij een groot Zweeds warenhuis, maar die vloer is wel een dingetje. Dus plannen dames en heren, het helpt. Hieronder trouwens mijn droomvloer (marmoleum van Forbo).

Forbo Marmoleum - verbouwing Gemma - zomer

Voor nu even een paar tips waar je aan moet denken bij een verbouwing. Hier komt vast nog een deel 2 (en misschien wel 3) van. Deze handige Harry met haar koude vingers is vast nog wel iets vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8538268506901 op basis van 1594 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging