Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1580 beoordelingen van klanten.

Verbouwing bij Gemma deel 1: keuzes keuzes keuzes

Ik ga verbouwen en ik neem je de komende weken mee in deze stress. Het begin in ieder geval wel, want keuzes keuzes keuzes. Ik help je vast een handje.

Door: Gemma op 04/03/2019

Vaak zijn mijn blogs persoonlijk. Maar deze blog gaat nog weer een stapje verder. Een blog volledig gericht op mijn eigen situatie op dit moment. En dat is leuk! Vanaf volgende week start ik in mijn huis namelijk met een verbouwing. Het wordt tijd voor meer ruimte en mijn lang gewenste droomkeuken ? Maar goed, bij een verbouwing komt veel kijken. Niet eens het concrete slopen en bouwen zelf (wat ik mijn tere vingers niet aan wil doen en dus overlaten aan de aannemer). Zo’n hele verbouwing bestaat uit 80% uit keuzes maken en ruzies. Ruzies met de wederhelft, of eerder meningsverschillen, over de keuzes. Oh echt, als ik gelijk naar het eindresultaat kon gaan had ik daar nu voor getekend. Helaas is realiteit anders en heb ik met de keuzes te dealen. Om je voor te bereiden op je eigen verbouwing, neem ik je graag mee in mijn keuzestress. Misschien leer je er nog wat van ?

Keuzes in wat je wilt doen?

Meer ruimte en een droomkeuken. Tja, leuke wensen… maar hoe dan? Waar komt een raam? Waar komen de deuren? En moeten deze openslaan? Hoe deel je de keuken in? Welke kleuren kies je? Oja, een vloer: ook handig, maar wat? Je moet zelfs denken of je spotjes in je plafond wilt of niet.

Paar tips op een rij over hoe je het beste kan beginnen:

  • Bedenk goed wat je met de ruimte wil doen.
  • Maak een moodboard en pluk Pinterest leeg met al je wensen.
  • Kom snel in contact met een aannemer om je wensen door te nemen, zij kunnen het beste aangeven wat kan en wat niet.
  • Spaar of regel iets met je hypotheek. Zo’n verbouwing kost geld, veel geld.

Keuzes in details

Heb je in grote lijnen keuzes gemaakt. Dan kan je door op de details. En nee, ik neem je even niet mee in alle details. Want heel eerlijk: volgende week breken ze bij ons alles eruit, maar ik weet echt nog niet welke kleur de muur moet hebben. Of waar überhaupt de stopcontacten moeten komen.

Waar moet je op dit punt al wel een keuze in gemaakt hebben:

  • Welke vloer laat je leggen.
  • Wat wil je voor je ramen.
  • In ons geval: welke keuken heb je gekozen.

Een vloer, je raamdecoratie en je keuken moet je een paar weken voordat het klaar is wel geregeld hebben. Daar zit vaak levertijd op. De grotere zaken die je moet hebben, zoals in ons geval tuindeuren en de lichtstaal (lichtkoepel) regelt de aannemer. Maar ook daar zit levertijd op, dus heb je daar specifieke wensen voor: wacht niet te lang met kiezen.

Voorpret in de keuzes

Voorpret is het leukst, ook echt wel als het gaat om een verbouwing. Nee, het klopt. Stof, rommel, kou en drukte in huis is niet iets waar ik naar uitkijk. Maar die keuzes, zelfs die ruzies, hebben écht wel pret opgeleverd. Echt! Geef de hoop niet op ?. Je leest snel over de keuzes die wij hebben gemaakt en hopelijk kan ik je dan ook al wat laten zien. Duim je met me mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.853164556962 op basis van 1580 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging