Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Verf sterk op technisch gebied: tips waar jij wat aan hebt!

De tijd dat je alleen ‘gewone’ verf zoals latex had is allang weer voorbij. Maar wat heb je nu allemaal erbij gekregen? Je leest ’t in onze blog!

Door: Gemma op 08/02/2019

Disclaimer: ik richt mij nu even op de technische verf en niet specifiek op de leuke kleurtjes en de decoratieve verfsoorten. Sorry. Over een paar weekjes lees je weer meer over kleur! 

Dus goed, nu ik bovenstaande gemeld heb blijven er wellicht wat meer mannen plakken ;-). Want mannen, ik ga het over de technische kant van verf hebben. De technische kant van muurverf, in de volksmond ook wel latex genoemd. Maar latex, die witte massa voor de basis van je muren en plafond, is allang niet meer alleen die witte massa. Je hebt nu veel meer soorten latex met allemaal een andere voordelen. Ik heb mij iets meer verdiept in deze technische kant van verf. En eerlijk, ik vind de kleuraspecten van verf net iets leuker, maar deze kant is veel interessanter. Goed, genoeg blabla: op naar the real deal!

Verf sterk tegen vlekken

Mooi hè, die ultra witte muur in je woonkamer? Dat wil je graag zo houden. Maar ja, je kinderen/buren/vrienden/hond denkt daar heel anders over. Moet je dan gelijk de kwast weer pakken om te vieze vlekken weer weg te halen? Nope. Het kan met speciale muurverf die je gemakkelijk kan schoonmaken. Ook ideaal voor in de keuken. Want ook jij bent niet altijd een held met pastasaus. Sigma met haar SigmaPearl Clean en de Sikkens Alpha Rezito Mat kunnen je daar erg goed mee helpen.

Tegen schimmel, rook en lekkage

Vlekken als rookaanslag, schimmel of na een lekkage wil je zo snel mogelijk verbergen. Is het vernieuwen van de wand of het plafond niet nodig? Schilder deze dan met geschikte verf zoals de Sigma StainAway of de Fungi.

Verf sterk als een os

Wat ook vervelend kan zijn is een muur waar je gelijk allerlei krassen en deukjes in ziet. Je muur raak je nu eenmaal aan. Soms ook met een stoel. Of een voetbal. Hoe fijn is het dan dat je verf op je muur hebt die tegen die krassen en stoten kan! De Sigma Shield. Ook handig als lakverf voor op je deuren en kozijnen trouwens. Je moet dan alleen wel de lak Sigma S2U Nova,‘de keiharde lak voor binnen’ hebben of de Rubbol BL Rezisto van Sikkens. Maar over lak ga ik het nu verder niet hebben.

Verf sterk met effect

Al deze bovenstaande voordelen zijn ideaal qua kwaliteit. Maar je hebt ook muurverf waar je wat leuks mee kunt. Niet eens qua kleur, maar meer qua functionaliteit. Zo heeft Sigma de memo paint. Beschrijfbare verf die je ook nog makkelijk kunt wissen. Leuk toch? Ideaal voor op kantoor. Of in de keuken voor je lekkerste recepten. Zo sta je ook nog wat vaker in de keuken 🙂

Nu weet je net iets meer over de technische aspecten van muurverf. Handig als je je niet alleen interesseert voor alle kleuren. Welke verf kan jij wel gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8529784537389 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging