Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Verkoop je huis als een pro

Nu is het de tijd is om je huis te verkopen. Maar dat niet voor ieder huis even makkelijk. In deze blog tips om je huis, stijl-technisch, beter kan verkopen.

Door: Gemma op 31/08/2018

Het lijkt al wel járen geleden. De ‘crisis’. Crisis wat een crisis was dat zeg. Zeker op de woningmarkt. Toch gaat het stiekem weer iets beter. Of nou ja iets, een beetje veel iets. Velen zeggen dan ook dat nú het moment is om je huis te verkopen. Als je dat wilt tenminste. En toch, ook al gaan de meeste huizen als warme broodjes over de toonbank, sommige huizen zijn tot in den treure verdoemd om bij hetzelfde ‘baasje’ te blijven. En daarom vandaag een klein blogje met tips om ieder huis verkoopbaar te maken.

1. Persoonlijke pruttel

Leuk hè die foto’s van jullie vakantie van 2007? En die schattige foto’s van ukkepuk in de blote billen. Inderdaad, leuk. Voor jou tenminste. Niet voor potentiële huiskopers. Dus weg met je foto’s. Weg met de eerste potloodstrepen op een tekenpapiertje van ukkepuk. Berg het netjes op in een kistje en geef het weer een plekje als de huiskopers weer verdwenen zijn. Zet of hang in de tussentijd andere foto’s in de lijstjes. Iets minder persoonlijke afbeeldingen. Dan kleed je je huis toch aan, zonder het te persoonlijk te maken.

2. Fris het op!

Dat jij lime groen nog steeds de mooiste kleur op aarde vindt, hoeft niet te betekenen dat de rest van de aarde die mening met jou deelt. Ga voor neutraal en schilder je muren wit. Natuurlijk mag je altijd nog voor een accent kleur kiezen, maar houdt het rustig. Niets is zo persoonlijk als kleur.

3. Bloemen en taart

Best leeg zo’n wit en onpersoonlijk huis. Dat kan je oplossen door het neerzetten van bloemen. Niet één bos voor op tafel, dat ziet er wat gemaakt uit. Kies eerder voor kleinere vaasjes en verdeel de bos. Een vaasje op je dressoir, twee vaasjes op je tv-meubel en een iets grotere vaas op je eettafel. Vergeet je slaapkamer niet. En, niet te vergeten, bak een taart! Het liefst een appeltaart. Je hebt het vast vaker gehoord, dit moet dus geen nieuwtje voor je zijn. De geur van appeltaart is de geur van gezelligheid. Dus hop, schort aan en bakken.

4. Opruimen als een pro

Jassen aan de kapstok? Druk ze in de kast op zolder. Schoenen prop je in een kast waarvan je zeker weet dat ze die niet opendoen. De vieze was in een wasmand met deksels. Dekbedden netjes trekken en vloerkleed en gordijnen goed in de plooi. Alle hoekjes goed gehad met de stofzuiger? Ook hoog in de lucht? Die spin heeft daar nu wel lang genoeg gezeten. Tip van flip: maak een schoonmaak lijst en schrijf álles op wat jij denkt dat je moet doen. Werk deze dan stuk voor stuk af. Nodig je buren, vriendinnen, zussen uit voor de schoonmaak 2 uurtjes. Krijgen ze daarna een stukje taart voor de effort. Ik zeg win-win!

5. Zorg voor licht

Hoe mooi je raamdecoratie ook is, om voldoende licht en ruimte te creëren in je huis moet je ze echt even omhooghalen of aan de kant schuiven. Toch nog een donker hoekje? Doe daar dan dat kleine lampje aan. Heb je verzamelwoede qua meubels? Zet dan dat wat écht niet nodig is (je weet wel, die ene stoel die je voor de sier midden in de kamer hebt staan) op zolder of in de schuur. Of snel even bij de buren.

6. Investeer een beetje

Laatste tip is een beetje geld uitgeven tip. Geld uitgeven is toch voor niemand geen probleem? Zeker als het voor een goed doel is. Wat je erin investeert krijg je er ongetwijfeld ook weer voor terug. Een paar nieuwe kussens, een mooi plaid over de iets verouderde bank, een leuk lampje op de kast, een paar kaarsen voor de gezelligheid. Vaak heb je voor een klein bedrag al leuke spullen die je huis net iets, hoe zal ik het noemen, stijlvol-verantwoord maken. Ook voor deze tip geldt, niet te wild, te druk en te persoonlijk. Grijs, zwart/wit of groen (botanisch) doet het voor deze tijd vaak wel goed.

Nu móet het vast lukken. Succes met de verkoop van je huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties op “Verkoop je huis als een pro

  1. Dankjewel! en fijn dat je wat hebt aan de tips (of dat je ze in ieder geval kan doorgeven aan je klanten) 🙂
   Groet, Gemma

  1. Beste Anne,
   Dat klopt inderdaad. Natuurlijk is iedereen anders. Opgeruimd nodigt natuurlijk véél meer uit dan een rommelig huis.. ^Roos.

 1. De huizenmarkt is de laatste tijd als een achtbaan gegaan. Huizen worden binnen no-time verkocht en het aanbod wordt ook steeds groter. Mensen hebben inderdaad behoefte aan wat tips. Wist je bijvoorbeeld al dat het interieur en de sfeer in je huis ook heel belangrijk is.

 2. Het is inderdaad slim om wat te investeren in de juiste styling of reparaties wanneer je je huis te koop zet. Met name wanneer je je huis zo snel mogelijk wil verkopen. Mijn makelaar heeft mij overigens veel tips gegeven de aankleding en inrichting die aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

 3. Je tips voor het verkopen van je huis sluiten aan bij mijn ervaring. Als potentiële koper heb ik een dozijn huizen bekeken. Ik stel het voor mijn geestesoog voor met mijn eigen inrichting. Dan stoort de decoratie van de verkoper eigenlijk alleen maar. Hoe leger en hoe strakker de inrichting, hoe beter de indruk die je als verkoper maakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8529784537389 op basis van 1578 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging