Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1576 beoordelingen van klanten.

Vloerkleden voor elk interieur, welke is jouw favoriet?

Die van mij is rond, die van jou misschien wel rechthoekig. Maar wist je dat je nog veel meer vormen hebt? Ik heb het natuurlijk over de vorm van je vloerkleed. Inspiratie nodig over wat nog meer kan? Lees dan verder!

Door: Gemma op 15/11/2018

Fijn hè die kou buiten? Of zit je in #teamzomer en heb je niets met de kou? Dan zou je toch moeten overleven met barre omstandigheden. Gelukkig heb je daar oplossingen voor. Emigreren naar een warm land, huispakken met ingebouwde kruiken, of je breidt een sjaal van 3 meter lang. Ben je niet zo van het reizen, de huispakken en sjaals, dan kan een vloerkleed wel de oplossing zijn. Maarrrr, dan kom je ineens in een wereld waar je uit moet kiezen. Een vloerkleed, in onze termen ook wel karpet genoemd, is niet meer alleen rechthoekig of rond. Dus als je dan eindelijk de keuze hebt gemaakt niet te emigreren naar Curaçao, dan moet je een keuze maken in welke vorm vloerkleed je wilt. Gelukkig kan ik een beetje helpen qua inspiratie voor het warmste plekje op je vloer.

The-good-old ‘rechthoekig’ vloerkleed

Dat de meeste vloerkleden rechthoekig zijn, heeft wel een reden. De meeste vloerkleden liggen voor de bank en zo’n 95% van de banken hebben bijna diezelfde vorm. Het past hier dus perfect bij. Ben je van deze perfectie, dan is een rechthoekig vloerkleed natuurlijk fantastisch. En deze heb je gelukkig wel in allerlei kleuren en in verschillende poolhoogtes. Van cool denim blauw zonder hoge pool, tot gemêleerd groen in marmerpatroon waar je voeten in wegzakken.

Draai maar rondjes op je ronde vloerkleed

Naast de rechthoekige, is de ronde ook favoriet. Het breekt zo lekker je kamer, zeker als je al die rechthoekige bank hebt, met een rechthoekige eettafel en een rechthoekig tv-meubel, ga zo maar door. Rond is dan nèt even anders. Niet te spannend en redelijk acceptabel voor de niet mega trendzetters. Ook met ronde kleden heb je onwijs veel keuze in kleur en poolhoogtes. Iets wat je fijn kunt ontdekken in onze winkel.

Doe eens gek, ga voor geometrische vloerkleden

Nieuw en helemaal trendy zijn de apartere vormen van vloerkleden. Een hexagoonnetje hier, een driehoek daar. Voor als je interieur wel iets geks kan gebruiken zijn deze kleden perfect. Ook leuk voor de kinderkamer, of op een creatief kantoor in huis. De eerste geometrisch gevormde vloerkleden zijn al gespot van Desso, inclusief trendy patroon: het marmer.

Meer over vloerkleden

Is het mij gelukt je te inspireren op het gebied van kleden? Smaken verschillen en elk interieur is anders: je moet zelf ontdekken welk kleed het beste bij jou en je huis past. Meer weten over vloerkleden, bekijk dan onze uitgebreide karpettenpagina. Of lees waarom een vloerkleed sfeer & warmte geeft in onze vorige blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8578680203046 op basis van 1576 beoordelingen van klanten.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging