Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Welke raamdecoratie past bij welke woning?

Sommige huizen hebben een speciaal soort raamdecoratie nodig. Dat ‘past’ gewoon beter. Gemma heeft uitgezocht welk soort raamdecoratie het beste past bij welke woning in haar blog!

Gemma Door: Gemma op 19/03/2019

Net als bij personen en kleding, heb je natuurlijk ook huizen waar sommige dingen wel bij passen en andere weer niet. Dat heeft niet alleen met smaak te maken, ook met wat bij je past. Ooit heb ik een workshop gehad over welk seizoen type en dus kleurentype je bent, met welke kleuren het beste bij je passen. Best interessant, zeker als je zelf niet kan bepalen wat je stijl is. Zoiets moeten ze ook hebben voor huizen. Want bijna geen enkel huis lijkt op elkaar en moeten we niet ineens allemaal meedoen met de ‘eenheidsworst’ trend als het gaat om interieur -> allemaal hetzelfde dus. Vandaar dat ik mij een beetje ben gaan verdiepen in diverse type huizen en welke, in dit geval, raamdecoratie daarbij past.

Voor nu maak ik onderscheid tussen 2 soorten woningen. Vaak kan je zelf al wel bepalen waar jouw woning het beste bij past.

Oude, karakteristieke huizen

Statige huizen met hoge plafonds en vaak ook hoge ramen. Huizen waarvan je weet dat ze oud zijn en wel wat klasse kunnen gebruiken. Daar passen het beste de houten horizontale jaloezieën, vouwgordijnen en duettes/plissés. Best nog wel een flinke keuze natuurlijk, maar het ligt aan het materiaal wat het beste past. Mooie brede lamellen als je gaat voor houten jaloezieën, of mooie donkere vouwgordijnen.

Rijtjeswoningen (jaren ’70, ’80 en ’90)

Een rijtjeswoning heeft als klein nadeel dat het voor het straatbeeld mooier is als je niet voor al te extreme raamdecoratie gaat. Dat ‘past’ dan niet. Vandaar dat je in een rijtjeswoning eerder kunt kiezen voor lichte horizontale jaloezieën, rolgordijnen of duettes of plissés in een neutrale kleur.

Wat écht past

Mijn kleurworkshop was boeiend, maar of dat ‘life-changing’ was? Het schijnt dat ik een wintertype ben waar felle kleuren bij passen. Om eerlijk te zijn draag ik het liefst zwart. Het blijft smaak en een eigen wil, zeker als het gaat om je raamdecoratie. Maar met deze 2 type huizen met bijpassende raamdecoratie heb ik je vast een beetje op weg geholpen voor wat écht past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie is Thuisin?

Thuisin is een interieur winkel voor jouw interieur. Al meer dan 10 jaar zijn wij dé specialist in ‘mooi wonen’. In onze winkels vind je alle producten voor de basis van je interieur. Zo hebben wij een ruim assortiment vloeren, raamdecoratie, behang, verf en maken wij naar jouw wens kasten op maat. Onze interieur adviseurs staan in de winkel voor je klaar om een plan te maken voor jouw persoonlijke wensen. Daarnaast ontzorgen wij je op het gebied van het inmeten en leggen, plaatsen of monteren. Dat doen wij namelijk voor je! Alles voor jouw interieur onder 1 dak! Meer weten en benieuwd naar ons assortiment? Kom dan langs in één van onze winkels!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging