Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1594 beoordelingen van klanten.

Welke raamdecoratie past bij welke woning?

Sommige huizen hebben een speciaal soort raamdecoratie nodig. Dat ‘past’ gewoon beter. Gemma heeft uitgezocht welk soort raamdecoratie het beste past bij welke woning in haar blog!

Gemma Door: Gemma op 30/09/2019

Net als bij personen en kleding, heb je natuurlijk ook huizen waar sommige dingen wel bij passen en andere weer niet. Dat heeft niet alleen met smaak te maken, ook met wat bij je past. Ooit heb ik een workshop gehad over welk seizoen type en dus kleurentype je bent, met welke kleuren het beste bij je passen. Best interessant, zeker als je zelf niet kan bepalen wat je stijl is. Zoiets moeten ze ook hebben voor huizen. Want bijna geen enkel huis lijkt op elkaar en moeten we niet ineens allemaal meedoen met de ‘eenheidsworst’ trend als het gaat om interieur -> allemaal hetzelfde dus. Vandaar dat ik mij een beetje ben gaan verdiepen in diverse type huizen en welke, in dit geval, raamdecoratie daarbij past.

Voor nu maak ik onderscheid tussen 2 soorten woningen. Vaak kan je zelf al wel bepalen waar jouw woning het beste bij past.

Oude, karakteristieke huizen

Statige huizen met hoge plafonds en vaak ook hoge ramen. Huizen waarvan je weet dat ze oud zijn en wel wat klasse kunnen gebruiken. Daar passen het beste de houten horizontale jaloezieën, vouwgordijnen en duettes/plissés. Best nog wel een flinke keuze natuurlijk, maar het ligt aan het materiaal wat het beste past. Mooie brede lamellen als je gaat voor houten jaloezieën, of mooie donkere vouwgordijnen.

Rijtjeswoningen (jaren ’70, ’80 en ’90)

Een rijtjeswoning heeft als klein nadeel dat het voor het straatbeeld mooier is als je niet voor al te extreme raamdecoratie gaat. Dat ‘past’ dan niet. Vandaar dat je in een rijtjeswoning eerder kunt kiezen voor lichte horizontale jaloezieën, rolgordijnen of duettes of plissés in een neutrale kleur.

Wat écht past

Mijn kleurworkshop was boeiend, maar of dat ‘life-changing’ was? Het schijnt dat ik een wintertype ben waar felle kleuren bij passen. Om eerlijk te zijn draag ik het liefst zwart. Het blijft smaak en een eigen wil, zeker als het gaat om je raamdecoratie. Maar met deze 2 type huizen met bijpassende raamdecoratie heb ik je vast een beetje op weg geholpen voor wat écht past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Welke raamdecoratie past bij welke woning?

 1. Zeer interessante kijk, wat mij betreft. Ik heb mij nooit erin verdiept, maar is best interessant. Misschien ook daarom dat wij (mijn partner en ik) hebben gekozen voor open glazenramen en zachte kleuren; past ook meer bij ons karakter. Best boeiend zo een onderzoek op jezelf te doen om achter te komen wat voor type je bent en wat bij je past 😉

  Groetjes,
  Eefke

  1. Hi Eefke,

   Natuurlijk moet het ook volledig bij jezelf passen. Maar vaak is de keuze van je huis al iets wat bij je karakter past 🙂

   Groetjes, Gemma

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8538268506901 op basis van 1594 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging