Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1785 beoordelingen van klanten.

Zwarte kozijnen: zelf verven doe je zo

Stoer of juist chique: donkere kozijnen. Thuisin is fan! Twijfel je nog? Lees dan onze blog en laat je inspireren!

Gemma Door: Gemma op 11/02/2021

Donkere kozijnen verven

Thuisin is fan. Of nou ja, ik ben fan. Geïnspireerd op de massief stalendeuren in gerestylede oude fabrieken. Industrieel to the max en volledig passend in bijna ieder interieur: de donkere kozijnen. Nu is niet iedere woning geschikt voor stalen kozijnen. Of je hebt simpelweg het budget niet. Dat budget was mijn probleem en daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. En één van die alternatieven heb ik zelf toegepast en goedgekeurd. Ik heb namelijk mijn kozijnen zwart geschilderd.

Industrieel of chique?

Niet alleen om een industrieel sfeertje neer te zetten zijn de donkere kozijnen een optie. Ook in een chique en klassiek interieur zijn donkere kozijnen een hit. Voor mij ging het om een contrast. Bij lichte muren, lichte vloer, veel licht houten meubels had ik wel iets stoers nodig. En om het niet alleen bij de kozijnen te laten, heb ik ook een balk midden in de kamer (waar eerder en-suite deuren in zaten) zwart geschilderd.

Voorwerk verven

Bij het verven van je kozijnen moet je ze altijd goed behandelen voordat je gaat beginnen. Schoonmaken, ontvetten, schuren en in de grondverf zetten. Zelfs voor kunststofkozijnen heb je grondverf en verf om ze strak zwart te maken. Niks houd je meer tegen!

Donkere verf bij Thuisin

Heb je een mooie raampartij die nog net iets meer aandacht verdient? Of wil je een statement maken in je kamer? Je kozijnen zwart of donker schilderen is de oplossing. En nu zeg ik wel elke keer zwart, donkergrijs of desnoods aubergine is ook een optie. Als het voor jou maar een stoerder of chiquer gevoel geeft. Wij (en dan bedoel ik Thuisin) mengen de kleur wel voor je. En oja, voor advies over welke verf, kwast en primer je nodig hebt, staan we zeker tot je beschikking 😉 Kom dus gerust eens langs in onze winkel (als we weer open zijn) of vraag telefonisch advies! Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties op “Zwarte kozijnen: zelf verven doe je zo

  1. Hi Laura,

   Om meer het karakter van het oude huis naar voren te laten komen, heb ik in dit geval gekozen voor zijdeglans. Het had zelfs hoogglans mogen zijn.
   Zeker bij zwart komt met iets meer een glans de kozijnen meer naar voren en dat past perfect in een ouder huis.

   Als je nog meer wilt weten over welke verf geschikt is voor jou? Kom dan eens langs in de winkel, daar weten ze nog veel meer 🙂
   Succes!

   Groetjes Gemma

 1. Hallo Gemma,
  Ik woon in een oud huis en wil ook mijn deuren donker schilderen. Ik heb industrial grey (Histor) op het oog maar vraag me af of dit ‘zwart’ genoeg is. Heb je voor mij een mooie kleurcode voor heel donkergrijs (bijna zwart)?
  Bedankt!

  1. Hi Kitty,

   Wat zal dat er gaaf uit komen zien als je die deuren donker gaat verven, heel gewaagd! Echter zijn er zóveel tinten donkergrijs dat ik je liever doorverwijs naar een Thuisin winkel bij jou in de buurt. Daar kun je alle kleurstalen naast elkaar houden.. En misschien wel direct een verf mee naar huis nemen? Heel veel succes met je project 🙂

   Groetjes,
   Roos van Thuisin.

  1. Hi Antoinet,
   Om direct voor ogen te hebben welke kleuren je eventueel aanspreken zou ik naar de dichtstbijzijnde Thuisin winkel gaan bij jou in de buurt. Antraciet is wellicht gaaf?
   De juiste kleur kan je dan zo meenemen uit de winkel: zij weten ook precies welke je het best kunt gebruiken.
   ^Roos

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.8974789915966 op basis van 1785 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging