Waterdichte knikarmschermen

Niets is fijner dan zomeravonden in de tuin. Nog even nagenieten van de zonnige dag met de laatste zonnestralen. We weten precies hoe we ons tegen de zon moeten beschermen, maar wist jij dat een knikarmscherm ook perfect is tegen regen? En dat kan ontzettend handig zijn, vooral met die onverwachte Nederlandse zomerse regenbuien! Zo kun je lekker blijven zitten, of de zon nou schijnt of de regen naar beneden druppelt.

Voordelen van waterdichte knikarmschermen

Ja, het waterdichte knikarmscherm is een buitenZONwering type, maar kan je tegen meer beschermen dan alleen de zon! Ideaal he? Geen stress meer dat je moet gaan rennen wanneer het begint te regenen, omdat een waterdicht knikarmscherm bestand is tegen water. Dit komt doordat het doek van het waterdichte knikarmscherm gemaakt is van waterafstotend materiaal.

Weerbestendigheid

Alleen een waterafstotend doek is niet voldoende; een stevige constructie is ook essentieel om de regen op te vangen. Elk waterdicht knikarmscherm is gebouwd met een robuust frame van aluminium of ander duurzaam materiaal. Dit zorgt voor stabiliteit en sterkte, zelfs bij regen en wind. Zo kan het scherm moeiteloos omgaan met de koele zomerbriesjes.

Bovendien is er een waterafvoersysteem geïntegreerd, waardoor het water op een gecontroleerde manier wordt afgevoerd. Verschillende opties zijn mogelijk, zoals watergootjes, afvoerkanalen of een verzamelbak aan de voorzijde van het scherm. Hierdoor kan het regenwater gecontroleerd worden afgevoerd, zonder dat er vervelende druppels naar beneden vallen. Dat bespaart je een zomerse waterval.

Het kiezen van het juiste waterdicht knikarmscherm

Waterdichte knikarmschermen kunnen overal geïnstalleerd worden. Bijvoorbeeld in je (voor)tuin of op je balkon. Zo kun je 's ochtends tijdens het ontbijt al droog zitten wanneer er een zomerse regenbui overwaait, en heb je overdag voldoende koele plekken met schaduw.

Om ervoor te zorgen dat jouw waterdichte knikarmscherm perfect past, staan we klaar om je te helpen met het opmeten. We adviseren welke uitvoering het best bij jouw wensen past en komen bij jou thuis om op te meten. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over meetlinten en kun je stressvrij genieten!

Waterdichte knikarmschermen zijn ook nog eens makkelijk bedienbaar

En we maken het nóg mooier. Waterdichte knikarmschermen zijn ook elektrisch verkrijgbaar. Dit betekent dat je met één klik op de knop je schermen kan uit- en indraaien. Zit je bijvoorbeeld ’s avonds buiten terwijl het begint te regenen, maar heb je je waterdichte knikarmscherm al ingerold? Dan kun je met één klik op de knop een droge plek voor jezelf creëren. Dat noemen we nog eens handig!

Factoren om te overwegen

Bij het kiezen van een waterdicht knikarmscherm spelen de afmetingen een cruciale rol. De afmetingen variëren, afhankelijk van individuele behoeften en beschikbare ruimte. Gelukkig zijn er enkele algemene richtlijnen die je kunt volgen bij het bepalen van de passende afmetingen:
1. Breedte
Meet de breedte van het gebied waar je het waterdichte knikarmscherm wilt installeren. Met het meten en monteren kunnen wij jou uiteraard helpen! We zorgen ervoor dat het waterdichte knikarmscherm breed genoeg is om de gewenste schaduw en bescherming tegen regen te bieden.

2. Uitval
De uitval bepaalt hoe ver het scherm zich uitstrekt vanaf de muur. Deze afmetingen kunnen variëren tussen de 1.5 en 4 meter.

3. Hoogte
De hoogte van een waterdicht knikarmscherm meten we vanaf de grond tot aan het punt waar het scherm aan de muur wordt bevestigd. Dit is belangrijk om de juiste maatvoering voor het scherm te bepalen, zodat het voldoende ruimte heeft om naar beneden te zakken en optimale bescherming te bieden.

Onderhoud en Reiniging

Om je heerlijke ervaring van je waterdichte knikarmscherm te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Maar gelukkig is dit geen ingewikkelde klus. Zorg ervoor dat je regelmatig het doek schoonmaakt. Gebruik hiervoor een milde zeepoplossing en een zachte borstel en geef het doek voorzichtig een goede schoonmaakbeurt. Verwijder vuil, stof en eventuele vlekken. Behandel het doek niet te ruw, om beschadiging te voorkomen. Spoel het doek grondig af met water en laat het volledig drogen voordat je het weer inklapt.

Regelmatig controleren

Controleer regelmatig of er geen losse schroeven of beschadigingen zijn. Indien nodig, draai de schroeven stevig aan. Gebruik een mild reinigingsmiddel om het frame schoon te maken en veeg het af met een zachte doek. Vergeet niet om ook de bewegende delen van het waterdichte knikarmscherm te smeren, zodat alles soepel blijft functioneren.

Met regelmatig onderhoud kun je blijven genieten van je waterdichte knikarmscherm!

Kosten van waterdichte knikarmschermen

De kosten van een waterdicht knikarmscherm kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, kwaliteit en extra functies. We moeten weten wat de maten zijn en of je bijvoorbeeld een elektrische uitvoering wilt.

Wij adviseren welke uitvoering het best bij jouw wensen past en komen bij jou thuis om op te meten. Plan een afspraak in om een vrijblijvende offerte op te laten stellen.

3 redenen waarom jij een waterdicht knikarmscherm wilt!

1. Er is altijd schaduw en je zit nooit meer in de regen

2. Ze zijn ontzettend makkelijk bedienbaar

3. Je hebt er jarenlang plezier van zonder moeilijk onderhoud!

Dus waar wacht je nog op? Laat je adviseren bij ons in de winkel!