Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1866 beoordelingen van klanten.

Vlies- en vinylbehang

Naast het papierbehang zien we steeds meer vinyl- en vliesbehang in woonkamers voorbijkomen. Ontdek ze bij Thuisin.

Verschillen in vlies- en vinylbehang

Behang met verschillende patronen kennen we wel. Daar heb je erg veel keuze in, zelfs als het gaat om het soort materiaal. Als het gaat om behang materiaal, dus waar het behang van gemaakt is, kan je kiezen tussen vlies,- en vinylbehang. Om te weten wat de verschillen zijn tussen dit behang, leggen we graag uit wat vlies- en vinylbehang is. Bij Thuisin vind je behang van Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, Masureel, Behangexpresse, Noordwand, Komar, Spits Wallcoverings, Studio Onszelf, Dutch First Class, BN Wallcoverings, Rasch, en A.S. Création. Wil je een behangetje komen bekijken of voelen? Dat kan! Kom gerust langs in één van onze winkels.

 

Vliesbehang

Vliesbehang zien we vaak als onderlaag voor verf of ander behang. Maar je hebt ook vliesbehang in vele dessins, kleuren en patronen. Het is heel stevig behang en erg geliefd bij schilders en behangers, zeker in nieuwbouwhuizen. Het behang zit snel op de muren, aangezien je gemakkelijk de muren kunt inlijmen en het vliesbehang er eenvoudig op kunt plakken. Je hebt geen behangtafel meer nodig voor het insmeren van het behang.

Voordelen vliesbehang

Doordat het vliesbehang zo sterk is, zal het ook niet krimpen nadat je de lijm hebt aangebracht. En je hebt minder kans op scheuren dan bij klassiek papierbehang. Vliesbehang is gemaakt van papier met een vinyl toplaag. Wil je het behang verwijderen? Dan kan dat met gemak, gewoon droog zonder water of gebruik van stomer. Je bent met vliesbehang zelfs duurzaam bezig. Vliesbehang is biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Vliesbehang is geschikt voor muren die niet helemaal glad zijn. Heb je haarscheurtjes in je muur of kleine gaatjes, dan zie je daar niets meer van op het moment je het behang hierover hebt geplakt. Het vliesbehang zal niet vervormen door de oneffenheden in de muur.

Verschil glasweefsel-, glasvlies- en glasvezelbehang

Het witte vliesbehang wat men vaak gebruikt in als onderlaag voor verf, valt onder te verdelen in 3 soorten behang, namelijk glasweefsel-, glasvezel-en dus het glasvliesbehang. In deze 3 soorten vliesbehang zit een klein verschil.

  • Glasvliesbehang is behang van een papieren basis en met een toplaag van vinyl.
  • Glasvezelbehang bevat gesmolten glas geweven in het papier voor een sterkere structuur. Het is dik en stootvast en in vele gevallen al geschilderd. Scheelt weer een sausklus.

Glasweefselbehang lijkt enorm op stucwerk en is helemaal egaal. We noemen het ook wel renovlies behang

Vinylbehang

Bij vinylbehang is de toplaag gemaakt van vinyl. Het voordeel van vinyl is dat de gladde bovenlaag bestand is tegen water- en vetspetters. Ideaal voor in de badkamer of keuken. Het droogt goed en het is makkelijk schoon te maken. Het behang kan geheel uit vinyl bestaan, of met een onderlaag van een ander materiaal, zoals papier. Je hebt ook schuimvinyl of opgeschuimd vinyl, wat lijkt op sierpleister. Klein nadeel van opgeschuimd vinyl is dat het sneller verkleurd in kamers waar mensen roken. Wel kan je dit behang gemakkelijk schilderen met muurverf.

Eigenschappen vinylbehang

Het gewone schuimvinyl is met z’n 2 à 3 millimeter dikte heel sterk. Het behang is elastisch en kan wel tegen een stootje. Vaak zie dit behang in ruimtes waar de muurbekleding sterk moet zijn, zoals in sportzalen en ziekenhuizen.

Het meeste zien we vinylbehang met een onderlaag van papier. Voordat je vinylbehang gaat aanbrengen moet je eerst de oude laag vinylbehang verwijderen. Vinylbehang is een stuk steviger en veel beter schoon te maken dan papierbehang. Ook heb je langer plezier van je vinylbehang. Dat zie je wel in de prijs terug. Vinylbehang is in vergelijking met papierbehang wel duurder

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging