Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1978 beoordelingen van klanten.

Vliesbehang

Van effen tot structuur. Met verschillende prints of dessins. Vliesbehang is makkelijk aan te brengen en geeft nét dat beetje extra statement aan je interieur.

Vliesbehang

Tegenwoordig wordt vliesbehang steeds populairder tegenover papierenbehang. Dit komt doordat vliesbehang gemaakt is van een sterker materiaal. Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd. Dit doordat het zonder inlijmen van het behang kan worden aangebracht op de muur. Met keuze uit vele kleuren en dessins en van effen- tot fotobehang. Bij Thuisin vind je behang van Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, Masureel, Behangexpresse, Noordwand, Komar, Spits, Dutch Wallcoverings, Studio Onszelf, A.S. Création en meer. Wil je een behangetje komen kijken of voelen? Dat kan! Kom gerust langs in één van onze winkels.

 

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang zien we vaak als onderlaag voor verf of ander behang. Maar je hebt ook vliesbehang in vele dessins, kleuren en grafische prints. Het is heel stevig behang en erg geliefd bij schilders en behangers, zeker in nieuwbouwhuizen. Het behang zit snel op de muren, aangezien je gemakkelijk de muren kunt inlijmen en het vliesbehang er eenvoudig op kunt plakken. Je hebt geen behangtafel meer nodig voor het insmeren van het behang. Daarnaast is vliesbehang makkelijk over te schilderen.

                       

Voordelen vliesbehang

Doordat het vliesbehang zo sterk is, zal het niet krimpen nadat je de lijm hebt aangebracht. Je hebt daarnaast ook minder kans op scheuren dan bij klassiek papierbehang. Vliesbehang is gemaakt van behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is van “vlies”.

Wil je het behang verwijderen? Dan kan dat met gemak, gewoon droog zonder water of gebruik van stomer. Daarnaast ben je met vliesbehang zelfs duurzaam bezig. Vliesbehang is namelijk biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Vliesbehang is geschikt voor muren die niet helemaal glad zijn. Heb je haarscheurtjes in je muur of kleine gaatjes, dan zie je daar niets meer van op het moment je het behang hierover hebt geplakt. Het vliesbehang zal niet vervormen door de oneffenheden in de muur.

Verschil glasweefsel-, glasvlies- en glasvezelbehang

Het witte vliesbehang wat men vaak gebruikt als onderlaag voor verf, valt onder te verdelen in 3 soorten behang, namelijk glasweefsel-, glasvezel- en dus het glasvliesbehang. In deze 3 soorten vliesbehang zit een klein verschil.

 • Glasvliesbehang is behang van een papieren basis en met een toplaag van vinyl. Glasvliesbehang is makkelijker te verwijderen dan glasvezelbehang.
 • Glasvezelbehang bevat gesmolten glas geweven in het papier voor een sterkere structuur. Het is dik en stootvast en in vele gevallen al geschilderd, scheelt weer een sausklus. Glasvezelbehang wordt veel gebruikt op slechte wanden om oneffenheden en scheuren weg te werken.
 • Glasweefselbehang lijkt enorm op stucwerk en is helemaal egaal. Het wordt ook wel renovlies behang genoemd.

                         

Zelf een een kijkje nemen in onze behangboeken? Kom eens langs in een van onze winkels en laat je inspireren door onze uitgebreide collectie. Tot snel in onze winkel!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9307381193124 op basis van 1978 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging