Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1975 beoordelingen van klanten.

Knikarmscherm

Een knikarmscherm wordt ook wel terrasscherm genoemd. Er is keuze uit diverse typen knikarmschermen waarbij grootte, technische uitvoering en afwerking de belangrijkste verschillen zijn. Een knikarmscherm verhoogt het wooncomfort.

Het knikarmscherm is één van de populairste vormen van zonwering. Het is effectief in het creëren van schaduw en zorgt voor een perfecte doorloophoogte.

Werking knikarmscherm

De primaire functie van een knikarmscherm is bescherming tegen zon. Doordat je schaduw creëert, wordt het binnen minder warm. Een andere belangrijke functie is het gevolg van de constructie; doordat het scherm bijna horizontaal uitschuift, heb je daaronder een vrije doorloop in de schaduw. Dat is een ideale plek om lekker buiten te zitten en niet voor niets wordt een knikarmscherm vaak een terrasscherm genoemd.

 

Hoe werkt een knikarmscherm?

Een knikarmscherm wordt bevestigd aan de gevel met een tweetal knikarmen. Door de scharnierende armen (knikarmen) naar buiten te bewegen rolt het doek af en creëer je een schaduwrijke plek. Wanneer je het scherm intrekt, rolt het doek weer op. De lengte van de armen bepaalt de uitval van het scherm, dat is de afstand van de muur tot de voorlijst die aan het einde van het doek zit als afsluiting en bescherming. De uitval varieert van 1,5 m tot 3,5 m.

Buitenzonwering knikarmscherm Thuisin

Extra functie

Ook wanneer er geen zon meer is of wanneer het afkoelt, kan het scherm dienen als bescherming. ’s Avonds blijft de warmte onder het scherm hangen en veel mensen vinden het gezellig om onder zo’n ‘afdak’ te zitten. In de horeca wordt daar veel gebruik van gemaakt. Daar worden zelfs in de winter zonneschermen gebruikt om dit effect te bereiken. Ook houden zonneschermen (grotendeels) de regen tegen en daarom staan de zonneschermen in de horeca vrijwel altijd uit.

 

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging