Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Screens

Een screen is een vlakhangende zonwering die dicht op het raam hangt. Een uitstekend product om het zonlicht tegen te houden en de temperatuur binnen te reguleren.

Veelzijdigheid screens

Met screens heb je geen inkijk van buiten terwijl er wel doorzicht naar buiten blijft. Screens zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De bediening kan zowel met de hand als met een motor.

 

Effectieve zonwering

Een screen loopt dicht langs het raam en kun je verticaal op- en afrollen. Het is een zeer effectieve zonwering die meestal wordt toegepast bij wat kleinere ramen. Door zijgeleiding die op de gevel is bevestigd, is een screen windvast en door de compacte bouw neemt het weinig ruimte in. Het doek is sterk, onderhoudsvrij en verkrijgbaar in vele kleuren en een beperkt aantal dessins.

Screens op de bovenwoning

Doorzicht

Naar beneden gelaten, zorgt het screen dat het zonlicht vrijwel volledig wordt buitengesloten omdat het doek dicht op het raam zit. Het doek heeft een enigszins open structuur waardoor het zonlicht voor zo’n 85 % wordt gefilterd. Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl er tegelijkertijd geen sprake is van inkijk. Naast de zonwerende functie geeft een screen dus ook privacy.

Kleuren doek

Screens in prachtige kleurenScreendoek wordt geweven uit draden van glasvezel, is sterk, lichtecht en verkrijgbaar in een aantal kleuren. Standaard is de ‘hardware’ (kast boven en zijgeleiders) gebroken wit, maar andere kleuren zijn mogelijk. Je kunt screendoek kiezen dat past bij andere zonwering aan het huis (bijv. een knikarmscherm of uitvalscherm) maar het doek is niet hetzelfde. Screendoek is open geweven, doek voor andere zonwering is veel dichter geweven en van ander materiaal. De Thuisin specialist geeft graag advies en heeft altijd de actuele doekkleuren in huis.

 

 

Veelgestelde vragen Screens

Lees meer over screens

Screens voor zakelijk gebruik

Screens werden in eerste instantie vooral toegepast bij kantoren, ziekenhuizen, scholen en andere grote gebouwen. Het is namelijk een effectieve manier om het zonlicht te temperen en daarmee te voorkomen dat de binnentemperatuur te hoog oploopt. Dat kan met airco worden tegengegaan, maar kost veel energie. Bovendien zijn screens nauwelijks gevoelig voor wind en vrijwel onderhoudsvrij. Vandaar dat vooral in de zakelijke markt screens sterk aanwezig zijn.

Screens voor het huis

Door compacte bouw en meer kleurkeuze zijn screens langzamerhand ook aantrekkelijker geworden voor de particuliere markt. Een screen is handig als een ander soort zonwering onmogelijk is, bijvoorbeeld omdat de ruimte ontbreekt voor een bepaalde uitval. Screens kunnen gecombineerd worden met een ander soort zonwering, maar het doek is anders en er is minder kleurkeuze.

Bediening

Het doek van een screen zit opgerold in een soort cassette. Van daaruit lopen verticaal naar beneden twee aluminium zijgeleiders die het doek netjes geleiden als het afrolt naar beneden of oprolt naar boven. De bediening gaat meestal met een platte band die in een gesloten doos naast het screen wordt gemonteerd. Door de band te laten vieren en het gewicht van de onderlijst (een strip aan de onderkant van het screen) zakt het doek naar beneden.

Electrische bediening

Het is mogelijk om screens automatisch aan te sturen met behulp van een elektromotor. Voor particulier gebruik is dat niet noodzakelijk omdat een screen windvast is en tijdens afwezigheid gerust neergelaten kan blijven. Bij grote gebouwen is dat juist een must. Als de zon schijnt zie je hoe bij een hele gevel de schermen naar beneden gaan. Wordt het bewolkt dan gaan alle schermen weer omhoog.

Zijgeleiding en wind

Door de zijgeleiding heeft de wind nauwelijks vat op het doek. Mede daarom dat hoge kantoorgebouwen vaak voorzien zijn van screens en niet van bijvoorbeeld uitvalschermen. Voor een particuliere consument speelt dat niet, maar het is prettig om je niet druk te hoeven maken als een screen de hele dag voor het raam hangt terwijl je niet thuis bent.

Zon en wind

Een zon- en windautomaat kan bij bijvoorbeeld een knikarmscherm handig zijn omdat bij een bepaalde wind het scherm zichzelf intrekt. Bij screens is dat niet nodig omdat de wind er nauwelijks vat op heeft. Automatisch gestuurde screens zijn dus niet noodzakelijk. Het is wel comfortabel omdat je van binnenuit het scherm kunt laten zakken of ophalen. Zeker wanneer er sprake is van meerdere screens (of andere zonwering) kan dat handig zijn.

Screen in de winter

In de winter is er minder zon, maar kan deze hinderlijk laag staan. Zodanig dat een knikarmscherm of uitvalscherm geen oplossing geeft. Omdat een screen het hele glasoppervlak bedekt, speelt dat probleem niet terwijl je wel doorzicht naar buiten houdt. Ook wanneer de zon niet schijnt, kan een screen in de winter van pas komen. Door de lucht tussen doek en raam ontstaat een isolerende laag die de kou deels buitensluit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,5 op basis van 889 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  nze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging