Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn er in veel kleuren en diverse lamelbreedtes. De bediening gaat met een koord of een ketting. Ook elektrische bediening is mogelijk waarbij je op afstand alles kunt regelen.

Een horizontale jaloezie bestaat uit aluminium lamellen die kunnen kantelen waardoor je de lichtinval kunt reguleren.

Lichtregulatie

Jaloezieën zijn functioneel, tijdloos en verkrijgbaar in diverse kleuren, groottes en uitvoeringen. Thuisin levert jaloezieën van diverse merken met lamelbreedtes van 15, 25, 35, 50 en 70 mm breedte. In het algemeen geldt; hoe groter het raam, hoe groter de lamelbreedte kan zijn. Doordat horizontale jaloezieën in hoge mate het licht kunnen reguleren, dragen zijn bij tot de sfeer van de binnenruimte. Wij verkopen horizontale jaloezieën van onder andere de merken luxaflex, BenC en LOOKin.

Lichtregulering

Horizontale jaloezieën zijn buitengewoon functioneel; in gesloten toestand houden ze het licht van buiten voor het grootste gedeelte tegen en in volledig open toestand laten ze het licht vrijelijk binnenstromen. Daar tussenin kan gevarieerd worden door het kantelen van de lamellen. Ook het verschil tussen de ‘holle’ en de ‘bolle’ kant van de lamellen zorgt voor variatie. Je kunt de lamellen optrekken tot een compact pakket waardoor er vrij zicht is naar binnen en naar buiten.

Collectie
Houten jaloezieën

Deze jaloezieën bieden direct een natuurlijke warme sfeer in huis. Er is keuze uit vele kleuren en structuren.

Offerte aanvragen
Kunststof

Deze jaloezieën zijn goed vochtbestendig en nauwelijks te onderscheiden van houten jaloezieën. Ideaal voor keuken en badkamer.

Offerte aanvragen
Aluminium

Aluminium jaloezieën zijn licht, dun en praktisch en nu weer helemaal terug van weggeweest.

Offerte aanvragen
Megaview

Met MegaView creëer je extra doorzicht waardoor er net even wat meer licht doorheen kan. Lichtinval en privacy kun je hiermee dus optimaal reguleren.

Offerte aanvragen
LiteRise

Je kunt ook kiezen voor een bediening aan de onderlat. Met een ‘lipje’ duw je de jaloezien omhoog of trek je deze naar beneden.

Offerte aanvragen
Powerview / Elektrische bediening

Een schuin dakraam zit misschien te hoog om makkelijk te kunnen bedienen. Een afstandsbediening kan daar uitkomst bieden.

Meer weten Offerte aanvragen

Lees meer over horizontale jaloeziën

 Hoe te kiezen

Door te kiezen voor een bepaalde kleur of lamelbreedte kun je het geheel afstemmen op de persoonlijke smaak. Wordt het een lichte kleur of juist wat donkerder? Wat past het beste bij het interieur, zijn de jaloezieën vooral functioneel of speelt het decoratieve aspect een rol? Wordt het een enkele jaloezie of is er sprake van een aantal en is het wellicht handig om deze allemaal op afstand te kunnen bedienen? Het antwoord op deze vragen is handig om te komen tot een goede keuze. De Thuisin specialist geeft hierover graag advies.

Vooraf meten

Jaloezieën plaats je ‘in de dag’ of ‘op de dag’, in het kozijn of op het kozijn. Kijk vantevoren goed wat mogelijk is en wat niet. Met speciale beugels kunnen de jaloezieën ook aan het plafond worden gemonteerd. Raadpleeg voor het juiste meten de Thuisin specialist. Uiteraard komt deze ook graag ter plekke opmeten want maatwerk is een kenmerk van onze jaloezieën.

Koorden en ladderband

Horizontale jaloezieën worden bijeengehouden met dunne koorden die er voor zorgen dat de lamellen kunnen kantelen. Door ladderbanden aan de buitenkant te plaatsen geef je het geheel een decoratief accent. Door ladderband in een bijpassende of juist een contrasterende kleur kun je dit effect al dan niet versterken.

Jaloezieën met structuur

De meeste jaloezieën hebben een glad oppervlak. Er zijn ook jaloezieën met een bepaald reliëf en ook lamellen met een ‘stoffen’ uiterlijk. Met een bepaald procedé is hier stof op aangebracht wat een speciaal effect geeft. Qua bediening en techniek werken deze jaloezieën hetzelfde als de ‘gladde’ uitvoeringen.

Handig voor schermwerk/extra privacy

De Variozone jaloezie geeft extra privacy en is handig om ongewenste lichtinval op een beeldscherm te voorkomen. Bij een Variozone jaloezie kun je de onderste helft sluiten, terwijl de bovenste helft open staat en het licht doorlaat. Zo heb je geen directe inkijk naar binnen of schittering op het beeldscherm, maar kan er wel licht van buiten binnenstromen door de bovenste helft.

Bijzondere ramen

Het is mogelijk om en horizontale jaloezie te monteren voor een schuin dakraam. Speciale zijgeleiding zorgt ervoor dat de lamellen netjes op hun plaats blijven. Ook is het mogelijk voor ronde of trapeziumvormige ramen een horizontale jaloezie te maken. Uiteraard is het opmeten en installeren hiervan nauwkeurig werk. De Thuisin vakman doet het graag. En kundig.

Kindveilige bediening

Horizontale jaloezieën worden bediend met koorden en een tuimelstang voor het kantelen van de lamellen. Om ongelukken met de koorden te voorkomen zijn alle Thuisin jaloezieën voorzien van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden (of bedieningskettingen) zodanig zijn geconstrueerd dat kinderen hierin niet verstrikt kunnen raken.

Kindveilig

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Zo moeten plissés (maar ook rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen e.d.) voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,7 op basis van 402 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging