Marmoleum / Linoleum

Marmoleum het merknaam van het linoleum van Forbo is grotendeels recyclebaar en duurzaam.

Linoleum

Marmoleum is de merknaam van het linoleum dat door Forbo wordt geproduceerd. Marmoleum / Linoleum is verkrijgbaar in banen (vanaf de rol) en als klikvariant, net zoals laminaat. Het is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en heeft een bijzondere uitstraling. Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is daardoor een zeer duurzaam product; het kan vrijwel volledig worden hergebruikt.

Collectie

Hout - Marmoleum

Marmoleum in hout geeft een nieuwe dimensie aan de klassieke marmoleum vloer. Het geeft een houtachtig aangezicht die je niet vaker ziet in linoleum.

Meer weten Offerte aanvragen

Geblokt - Marmoleum

Op zoek naar een spannend patroon? Kies dan voor de geblokte versie van marmoleum. Bekijk de gehele collectie hier!

Meer weten Offerte aanvragen

Uni gestreept - Marmoleum

Creëer diepte en onderbreking met het toevoegen van strepen in je marmoleum. Deze uni vloeren met strepen hebben wij in vele verschillende soorten.

Meer weten Offerte aanvragen

Uni - Marmoleum

Het geheim van de uni collectie ligt in de kleurnuances en subtiliteit. Een klassiek linoleum met subtiele sporen van kleur. Bekijk de gehele collectie hier!

Meer weten Offerte aanvragen

Marmer - Marmoleum

De gemarmerde collectie bestaat uit vele kleuren. Marmerdessins gecombineerd met subtiele structuren en combinaties van verschillende kleuren die variëren in intensiteit en contrast. Bekijk de collectie hier!

Meer weten Offerte aanvragen

Uni gevlekt - Marmoleum

De collectie uni gevlekt bestaat uit een effen marmoleum met contrasterende vlekken. Een mooi grafisch effect, of juist subtiel; bij Thuisin hebben wij het!

Meer weten Offerte aanvragen

Gevlekt - Marmoleum

Om je marmoleum vloer een wat speelsere uitstraling te geven kan je kiezen voor een gevlekte vloer. Meer weten? Bekijk de hele collectie hier!

Meer weten Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Lees meer over marmoleum

Duurzaam

De duurzaamheid van Marmoleum is voor fabrikant Forbo een argument om zich als ‘groen’ te positioneren, maar de meeste mensen kiezen voor Marmoleum omdat het een mooi product is en makkelijk is te reinigen. Voor hen betekent ‘duurzaam’ dat het product lang mee gaat. Marmoleum verwijst naar het gemarmerde effect dat ontstaat door de wijze van produceren. Dát maakt Marmoleum voor veel mensen een interessant product. Maar Marmoleum is ook verkrijgbaar als ‘egaal’ product, in betonlook en in talloze kleuren.

Op rol en in klikvariant

Marmoleum wordt verkocht op rol en in klikvariant zoals bij laminaat, Marmoleum Click. In dat laatste geval kun je het zelf leggen. Wanneer je kiest voor banen, dan wordt het geleverd op een rol en het leggen van zo’n vloer is echt specialistenwerk. Marmoleum Click is leverbaar in planken (ook wel panelen genoemd) en tegels. Door deze verschillende groottes te combineren, zijn er talloze mogelijkheden om een vloer naar eigen smaak samen te stellen.

Veel variatie mogelijk

Een stapje verder is de collectie Marmoleum Modular, die bestaat uit 6 verschillende formaten en 60 verschillende kleuren. Frisse kleuren, een chique vloer, een speels motief, een strakke betonlook of een combinatie daarvan; alles is mogelijk.

Zelf doen of laten doen

Marmoleum is een vlakke vloerbedekking en moet superstrak liggen voor het beste resultaat. Zorg er dus voor dat de ondergrond goed is en vraag advies aan de Thuisin specialist. Uiteraard kunnen ook onze vakkundige stoffeerders de vloer voor jou leggen, zij doen het graag. Wil je totale zekerheid? Wij kunnen bij je thuis komen kijken, opmeten en adviseren.

Eigenschappen

Marmoleum is van nature en antistatisch en trekt dus geen stof aan. Bacteriën krijgen er moeilijk vat op en dat is een belangrijke reden waarom het vaak in scholen of ziekenhuizen wordt gebruikt. Daar gaat het altijd om banen die aan elkaar worden gelast waardoor een naadloos geheel ontstaat. Daardoor krijg je geen naden waar mogelijk vuil in kan gaan zitten.

Geluiddempend

Marmoleum dempt het geluid en door het gebruik van een Forbo Foam onderlaag wordt dat nog sterker.

Onderhoud

Marmoleum vergt voor thuisgebruik weinig onderhoud. Met stofzuigen of een vochtige doek afnemen, is al veel werk gedaan. Schoonmaken met een licht sopje kan en er zijn speciale reinigingsmiddelen voor een optimaal resultaat. Let op: vochtig afnemen is geen probleem, maar Marmoleum raden wij niet aan voor toiletten en badkamers. Langdurige blootstelling aan vocht kan een nadelig effect hebben.

Intensief gebruik

Bij zwaar gebruik, denk aan ziekenhuizen en scholen, moet er vaker gereinigd worden en dat gebeurt met machines. Het betekent dat de toplaag langzaam slijt en af en toe ‘bijgewerkt’ moet worden met een nieuwe beschermlaag. Voor thuisgebruik is dat niet nodig. De slijtslaag is zo sterk dat het borg staat voor jarenlang zorgeloos comfort en weinig onderhoud.

Vloerverwarming

In principe is een vloer van Marmoleum geschikt voor vloerverwarming, zeker wanneer het direct wordt verlijmd op de ondervloer zoals dat gebeurt in banen. Ook bij de klikvarianten is vloerverwarming geen enkel probleem. Vraag wel altijd advies aan de Thuisin specialist. Die kan alles hierover vertellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,4 op basis van 608 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging