Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1927 beoordelingen van klanten.

Paneelgordijnen

Door het combineren van kleuren, stoffen, diverse gradaties van transparantie en horizontale ‘tussenlatten’ kun je het geheel een eigen karakter geven. Paneelgordijnen zijn ook bruikbaar als afscheiding van een bepaalde ruimte.

Paneelgordijnen bestaan uit grote panelen die strak hangen en langs elkaar kunnen schuiven.

Semi-transparant

Deze paneelgordijnen laten wel licht door, maar bieden toch optimale privacy.

Bekijk collectie

Transparant

Veel licht en doorzicht, maar toch de gezelligheid van een paneelgordijn.

Bekijk collectie

Paneelgordijnen met rails

Paneelgordijnen zijn goed toepasbaar bij grote, hoge ramen, schuifpuien en openslaande deuren en passen daardoor vooral in een modern en strak interieur. Door het schuiven van de panelen kun je makkelijk de hoeveelheid binnenvallend licht reguleren. Essentieel is daarbij de rails; ieder paneel moet kunnen schuiven zonder de ander in de weg te zitten. Thuisin heeft hiervoor speciale rails ontwikkeld voor een optimale zijdelingse beweging.

Veelgestelde vragen Paneelgordijnen

Lees meer over paneelgordijnen

Decoratief, functioneel of beide

De panelen kun je een ‘harde’ of een ‘zachte’ uitstraling geven, dit hangt af van de stofkeuze. In alle gevallen hangt de stof strak, hét kenmerk van een paneelgordijn. Er is een grote keuze in kleuren, dessins en mate van doorzicht waardoor het aantal variaties groot is.

Transparant of semi-transparant paneelgordijn?

Belangrijk is om goed na te denken wat je wilt: moet er doorzicht zijn om naar buiten te kunnen kijken? Dan is een transparant paneelgordijn jouw beste keuze. Of is het belangrijk om juist het zonlicht te kunnen temperen en inkijk te weren? Ga dan voor semi transparante stoffen panelen.

Paneelgordijn als roomdivider!

Wil je een kamer onderverdelen? Of ben je op zoek naar een roomdivider om de grootte van een kamer optimaal te kunnen benutten? Dan heb je een oplossing nodig die vooral decoratief is. Decoratief zijn op maat gemaakte paneelgordijnen zeker! Want ze zweven aan de rails door de ruimte, zo lijkt het haast.

Speels effect

Ook een belangrijke vraag: past het geheel bij de rest van het interieur? Want door de grootte van de gordijnen kunnen ze de sfeer in de ruimte sterk beïnvloeden. In een zakelijke omgeving zal waarschijnlijk vaak gekozen worden voor een uniforme kleur en een strak geheel.

Door het combineren van kleuren of transparanties kun je het geheel decoratiever maken. Ook het gebruik van horizontale tussenlatten in een paneel geeft een wat speels effect. Die latten kunnen van hout of aluminium zijn. Onze interieur adviseurs kunnen jou hierover informeren.

Strak

Omdat paneelgordijnen strak moeten hangen én omdat ze een behoorlijk formaat hebben zijn ze aan de onderkant voorzien van een zogeheten onderlat. Dat is een verzwaringsstang die er voor zorgt dat het paneel netjes blijft hangen en niet bij het minste of geringste gaat wapperen.

Speciale rails

Om dit effect te bereiken is ook het ophangsysteem van groot belang. De panelen moeten zelfstandig makkelijk kunnen schuiven en daarbij andere panelen niet in de weg zitten. Daarvoor zijn speciale rails ontwikkeld en het is belangrijk om rekening te houden met de benodigde ruimte aan het plafond. Wij geven je hierover graag advies.

Bediening

De meeste paneelgordijnen worden handmatig bediend. Bij kantoren en andere zakelijke toepassingen is het soms mogelijk om dit automatisch te doen door elektrische bediening. Voor gebruik in huis is dat veelal te duur, maar met de voortgaande huisautomatisering (licht, verwarming, zonwering) wordt dat steeds goedkoper en daardoor aantrekkelijker.

Paneelgordijn als ruimteafscheider

Semi-transparante paneelgordijnen kun je uitstekend gebruiken als roomdivider, bijvoorbeeld handig om thuis je werkplek (tijdelijk) af te schermen. Ook worden paneelgordijnen gebruikt als alternatief voor een kastdeur. Denk aan een inloopkast waar deuren te zwaar of te omslachtig zijn.

Maatwerk/opmeten

Paneelgordijnen variëren in breedte van 40 tot 140 cm. Omdat het om grote oppervlakten gaat, is goed opmeten essentieel. Wij komen dit graag voor je doen. Datzelfde geldt voor het monteren.

Kindveilig

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Zo moeten paneelgordijnen (maar ook rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen e.d.) voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Paneelgordijnen worden bediend met een trekstang en zijn daardoor altijd kindveilig.

Merken

Wij leveren paneelgordijnen van de merken Luxaflex, bécé en LOOKin.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9206019719772 op basis van 1927 beoordelingen van klanten.
 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging