Plissés

Plissés zijn functioneel, zeer decoratief en toepasbaar voor veel verschillende raamvormen. Ook de bediening kan op diverse manieren.

Een plissés; een gevouwen stof die als een harmonica kan worden uitgetrokken en samengevoegd.

Functionaliteit

Een plissé is gemaakt van een geplisseerde (gevouwen) stof en is misschien wel de meest veelzijdige vorm van raamdecoratie. Niet alleen omdat een plissé in veel kleuren en dessins beschikbaar is, maar zeker ook vanwege de vanwege de enorme veelzijdigheid. Groot, klein, geschikt voor een rond of driehoekig raam, in diverse graden van transparantie leverbaar, toepasbaar voor dakramen en zelfs beschikbaar in een ‘dag en nacht’ uitvoering. Plissés zijn in allerlei vormen te verkrijgen.

Collectie
LiteRise

Met een 'lipje' aan de onderlat, duw je de plissé omhoog of trek je deze naar beneden. Dit is het zogenaamde LiteRise (licht omhoog) principe.

Offerte aanvragen
Verduisterend

Door te kiezen voor verduisterende stoffen, zijn plissés ook uitstekend geschikt als raamdecoratie voor de slaapkamer.

Offerte aanvragen
Semi-transparant

Met deze stofvariant krijg je toch volop licht in je huis, maar kun je niet naar binnen of naar buiten kijken.

Offerte aanvragen
Transparant

Wil je voldoende licht in je huis krijgen én ook nog wat doorzicht hebben, kies dan voor een transparante stof.

Offerte aanvragen
2-in-1 model

Kies voor 2 verschillende stoffen in één systeem. Schuif de ene stof omhoog en de andere omlaag en maak het geheel minder verduisterend dan wel lichtdoorlatend.

Offerte aanvragen
Top down / Bottom up

Bij de top-down / bottom up variant kan de raamdecoratie zowel vanaf de bovenkant als de onderkant worden bediend.

Offerte aanvragen
Powerview / Elektrische bediening

Gemak dient te mens; kies voor elektrische bediening van je plissés.

Meer weten Offerte aanvragen

Lees meer over plissés

Enorme keuze

Thuisin levert diverse merken: Luxaflex, LOOKin en het eigen huismerk. Alle merken hanteren een plooibreedte van 20 en 32 mm. Bij ieder merk heb je de keuze uit verschillende stoffen, tientallen kleuren en talloze dessins. Er zijn zeer transparante stoffen en zeer ‘dichte’ stoffen die weinig licht doorlaten. Ook zijn er plissés met een dun aluminiumlaagje aan de raamzijde dat het licht reflecteert waardoor de temperatuur binnen minder hoog oploopt.

Maatwerk

Plissés zijn er in verschillende hoogtes en breedtes en met de enorme stofkeuze betekent ieder product maatwerk. Dat geldt zeker wanneer er sprake is van plissé voor aparte raamvormen of bijvoorbeeld serres met een glazen dak. Via zijgeleidingen blijft de raamdecoratie dan mooi strak hangen. Eenzelfde principe wordt gebruikt bij plissés voor schuine dakramen. Zeker voor bijzondere raamvormen raden wij aan altijd een vakman in te schakelen die advies kan geven. Onze Thuisin specialisten helpen je hier graag bij.

Top down/bottom-up

Normaal gesproken hangt een plissé aan een bovenbak (het bovenste kunststof deel) en wordt van daaruit naar beneden gelaten, top down dus. Een bottom up plissé werkt net andersom. Zo’n plissé wordt (ook) aan de onderkant bevestigd en van onder naar boven verschoven waarbij aan de zijkanten een geleidingsdraad er voor zorgt dat het soepel verloopt. Bij een combinatie hiervan worden twee plissés aan elkaar gekoppeld en kun bijvoorbeeld twee verschillende kleuren gebruiken.

Dag en nacht plissé

Een praktische uitwerking van dit principe is de zogeheten ‘dag en nacht’ oplossing. Het bovenste deel is van doorzichtige stof en het onderste deel juist niet. Het bovenste deel zorgt zo voor voldoende lichtinval, het onderste voor privacy. Uiteraard kun je hier eindeloos mee variëren door desgewenst meer of juist minder daglicht binnen te laten, simpelweg door meer ruimte te geven aan het ene deel en daardoor minder aan het andere deel. Het bovenste deel volledig naar beneden trekken is dan ‘dag’, het onderste deel naar boven duwen is dan ‘nacht’.

Montage

Een plissé plaats je in of op een kozijn, ook wel in de dag of op de dag genoemd. Houd bij de plaatsing rekening met de eventuele aanwezigheid van een hor. Voor draai-kiepramen is er een speciale constructie waarbij de plissé op het raam wordt gemonteerd en waarbij zijgeleiding zorgt voor probleemloos gebruik.

Elektrische bediening

Een plissé voor een schuim dakraam zit misschien te hoog om makkelijk te kunnen bedienen. Een afstandsbediening kan daar uitkomst bieden. Een klein motortje in de bovenbak (hardware waar de plissé aan hangt) zorgt hiervoor. Ook bij serres met een glazen dak kan dit een ideale oplossing zijn om licht toe te laten of juist te weren.

Kindveilig

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Zo moeten plissés (maar ook rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen e.d.) voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,7 op basis van 407 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging