Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2002 beoordelingen van klanten.

Top down / Bottom up

Met Duettes Shades die voorzien zijn van de top-down bottom-up functie bepaal je op elk moment de perfecte lichtinval in je kamer.

Bij het top down - bottom up principe kan je je duettes zowel vanaf de bovenkant als de onderkant bedienen.

Duettes: boven, beneden of in het midden dankzij top-down bottom-up

De naam top-down bottom-up omschrijft precies hoe dit systeem werkt wanneer je ervoor kiest voor jouw duettes. Want deze bijzondere functie is zeker niet standaard bij raamdecoratie.

Een top-down bottom-up duette kan je van boven én van onder naar het midden toe schuiven. Dan heb je boven en onder lichtinval. En het middelste gedeelte, op ooghoogte van voetgangers, wordt tegen inkijk beschermd door de raamdecoratie.

Kom naar één van de Thuisin winkels bij jou in de buurt om duette shades met eigen ogen te bekijken en zelf te testen hoe top down functioneert. Je bent van harte welkom!

 

Voordelen Duettes met top down bottom up systeem

De combinatie van twee functies bij Duettes noemen wij een top-down bottom-up raamdecoratie. Dit kom je niet tegen bij rolgordijnen. Wat is het voordeel van top-down bottom-up Duettes of plissés? Je raambekleding zit niet aan de bovenkant vast.

Dit is prettig wanneer je vooral inkijk van passanten wilt weren. Dus vanuit jouw keukenraam op de begane grond kan je volgen wat buiten op straat gebeurt. Maar voorbijgangers kunnen niet ongestoord naar binnen kijken want jouw top-down bottom-up plissé zit in het midden van het raam.

Variatie in functies van Duettes Shades

Je kan ervoor kiezen om duettes te kopen met alleen een bottom-up functie. Stel je hebt een bottom-up duette dan zit deze altijd aan de bovenkant van je raam dicht. Je kan hem van onder (bottom) naar boven schuiven voor lichtinval.

Of juist andersom. Dan kies je voor een top-down functie bij jouw Duettes Shades. Deze zit altijd aan de onderkant dicht en kan van boven (top) naar beneden geschoven worden. Het is maar net voor welke verdieping je raamdecoratie zoekt en of je voor top-down bottom-up kiest of een enkele functie. Je bepaalt zelf vanuit welke kant je lichtinval in je kamer wilt – of juist niet.

Duettes met top down bottom up elektrisch bedienen

Onder andere Luxaflex® en ons eigen merk hebben dit principe van raamdecoratie posities ontworpen. Door dit handige systeem heb je veel keuze wat de stand van je Duettes of plissés betreft en regel je makkelijk de perfecte lichtinval. Uit welke bedieningsmogelijkheden kan je kiezen? Qua bediening van top-down bottom-up duettes zijn er verschillende opties:

  • Touw of ketting
  • Kindvriendelijk SmartCord®
  • Literise® systeem, handmatige bediening zonder koord
  • Elektrische bediening met o.a. Powerview® van Luxaflex®

Dat je jouw duettes via je smartphone of een afstandsbediening vanaf elke plek op afstand kan bedienen is niet alleen praktisch voor hoge ramen. Smart home duettes zijn tevens duurzaam, want het warmteverlies via de ramen heb je zo altijd onder controle.

Speel met top-down bottom-up duettes

Of je de Duettes Shades voor meerdere ramen in je ruimte nu allemaal op de gelijke hoogte hangt of allemaal verschillend, alles is mogelijk. Met de top-down bottom-up functie geniet je van alle afwisseling, dat maakt jouw duettes speels en spannend.

Bij volledige privacy of duisternis sluit je ze volledig. Wil je privacy, maar wel voldoende licht dan laat je de Duettes Shades in het midden van je raam staan. Maximaal genieten van het licht? Trek ze dan helemaal op, of laat ze hangen aan de onderkant van het kozijn.

Kleuren en transparanties van Duettes met top-down bottom-up

Top-down bottom-up duettes heb je, net als alle varianten van duettes en plissés in verschillende kleuren, van wit tot zwart. Naast een kleur of patroon kan je ook bepalen of jouw Duette transparant is of verduisterend, bijvoorbeeld voor je slaapkamer. Een middenweg? Dan zijn lichtdoorlatende duettes jouw beste oplossing. Laat je inspireren in onze winkel en vraag naar alle mogelijkheden.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging