Rolgordijnen

Een fris gekleurd rolgordijn voor de keuken, een vrolijk dessin in de kinderkamer of sfeervolle gordijnen in de huiskamer- het kan allemaal.

Rolgordijnen zijn er in talloze maten, kleuren en dessins.

Oneindig veel mogelijkheden

Ook een verduisterend rolgordijn of een speciale uitvoering voor een schuin dakraam, vrijwel alles is mogelijk. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende bedieningssystemen zodat er in feite voor ieder raam en iedere portemonnee een oplossing is. Van standaardproduct tot speciaal maatwerk; bij rolgordijnen is bijna alles mogelijk. Wij verkopen rolgordijnen onder andere van de merken Luxaflex, BeCe en LOOKin.

Naast de enorme verscheidenheid in mogelijkheden is een rolgordijn ook zeer praktisch. Je hangt het makkelijk op en de bediening is kinderlijk eenvoudig; je rolt het zo naar beneden of naar boven. De ingenomen ruimte is minimaal waardoor een rolgordijn vrijwel overal makkelijk is te monteren. Op het kozijn, aan het plafond, eventueel met extra steunen en klaar is kees. Voor moeilijke situaties kan de vakman advies geven of kun je er voor kiezen om hem te laten monteren.

Collectie
Transparant

Een transparant rolgordijn werkt sfeerverhogend. Het licht van buiten wordt gewoon doorgelaten. Uiteraard hebben we een ruime keuze in kleur en dessins.

Offerte aanvragen
Semi-transparant

Deze rolgordijnen bieden bescherming tegen inkijk en ze werken, door hun decoratieve effect, sfeerverhogend.

Offerte aanvragen
Verduisterend

Verduisterende rolgordijnen worden vaak toegepast in slaapkamers omdat ze de ruimte, de naam zegt het al, donker kunnen maken.

Offerte aanvragen
Nano rolgordijnen

Nano Rolgordijnen zijn ideaal voor deuren en draai- en kiepramen. Deze kunnen gemonteerd worden zonder te boren of schroeven te gebruiken.

Offerte aanvragen
LiteRise

Bij het LiteRise systeem zit een ‘handvat’ aan het rolgordijn, waarmee je het geheel met een lichte beweging (light rise) omhoog laat gaan.

Offerte aanvragen
Powerview / Elektrische bediening

Met PowerView™ Motorisation van Luxaflex® wordt de mooiste raamdecoratie nu ook de slimste. Dit innovatieve draadloze systeem is volledig vooraf programmeerbaar en bedient alle PowerView™ gemotoriseerde raamdecoratie in je huis. Van één enkel raam tot in het hele huis, in perfecte harmonie. Allemaal naar je eigen wens.

Meer weten Offerte aanvragen
Veelgestelde vragen

Lees meer over rolgordijnen

Functie rolgordijn

De functie van een rolgordijn varieert per ruimte of specifieke situatie. In de huiskamer of keuken speelt meestal het decoratieve aspect een grote rol, maar is het ook functioneel als lichtwerend element of staat het ten dienste van de privacy. In een slaapkamer speelt uiteraard de lichtwering een grote rol of is het waarschijnlijk de primaire functie. In dat laatste geval kun je kiezen voor een verduisterende stof want een donkere kamer slaapt wel zo lekker.

Welke ruimte

Een belangrijk element bij de keuze van een rolgordijn is niet alleen de functie die het moet vervullen, maar ook de grootte van het te bedekken raamoppervlak. Een knalrood rolgordijn voor het keukenraam of voor het dakraam op zolder springt er lekker uit, maar voor de woonkamer is het misschien iets te veel van het goede. Voor de kinderkamer kies je voor een vrolijk motief en voor de ouderlijke slaapkamer juist niet. In beide gevallen kun je kiezen voor een ‘gewoon’ rolgordijn, al dan niet voorzien van een verduisterende stof.

Effect van stof en kleur

Waar het rolgordijn ook komt te hangen, in vrijwel alle gevallen speelt het decoratieve aspect de grootste rol. Daarom levert Thuisin een grote collectie stoffen in tijdloze én actuele kleuren. Daarnaast zijn er talloze dessins waardoor de keus enorm is. Soms kan een rolgordijn (of meerdere exemplaren) het interieur een specifieke sfeer geven waardoor de ruimte als geheel een grote opwaardering krijgt. Belangrijk is in ieder geval om rekening te houden met de ruimte zelf en met het effect van het rolgordijn. Het effect van een rolgordijn in een werkkamer die maar af en toe wordt gebruikt is minder belangrijk dan rolgordijnen in een huiskamer, dat is logisch. Want in een grote ruimte maakt het nogal wat uit of het gordijn opgerold, half opgerold of helemaal neergelaten is. Zeker wanneer het gaat om meerdere exemplaren.

Advies en maatwerk

Omdat het decoratieve element bij rolgordijnen zo’n grote rol kan spelen (zeker wanneer het om grotere raamoppervlaktes gaat) is het belangrijk om van tevoren na te gaan hoe het effect zou kunnen worden. Onze adviseurs in de winkel kunnen je daarbij helpen en desgewenst gaan stylisten bij je thuis de situatie bekijken om optimaal te kunnen adviseren. Zeker wanneer het om maatwerk gaat, komen wij thuis opmeten zodat de klant er zeker van kan zijn dat er slechts een uitkomst kan zijn: het beste resultaat.

Slimme techniek

Alle producten van Thuisin voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en dat geldt dus ook voor de rolgordijnen. Naast ons eigen merk LookIn leveren wij ook het complete assortiment van Luxaflex, een gekend A-merk dat bekend staat om zijn innovatieve producten. Zo is Luxaflex de uitvinder van het LiteRise (Light Rise) systeem. Hierbij hoef je het rolgordijn niet met een ketting of koord te bedienen, maar duw je de onderlat (het verzwaarde deel onderaan het rolgordijn) iets omhoog waardoor het rolgordijn vanzelf omhoog gaat. Naar beneden halen gebeurt door de onderlat vast te pakken en die naar beneden te trekken.

Kindveilig

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Zo moeten rolgordijnen (maar ook jaloezieën, vouwgordijnen e.d.) voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex het zogenaamde Smartcord dat voldoet aan de richtlijn.

Automatische aansturing

De meeste rolgordijnen worden bediend met de hand door middel van een koord of ketting. In alle eenvoud is dit uiterst effectief. Maar stel dat je slecht te been bent en op sommige plaatsen wat moeite hebt om bij het raam te komen. Of stel dat er sprake is van een aantal rolgordijnen op rij. Dan kun je overwegen om de rolgordijnen op afstand aan te sturen met een afstandsbediening of (via een app) met de smartphone. Met een druk op de knop gaat dan het rolgordijn omhoog of omlaag tot de gewenste hoogte. Ook hiervoor ontwikkelde Luxaflex een handig bedieningspparaat, de PowerView. Hiermee heb je de lichtregulering letterlijk in de hand.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,7 op basis van 404 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging