Tapijt

Tapijt is een warm aanvoelende, zachte vloerbedekking die in veel kleuren verkrijgbaar is.

Kamerbreed

Tapijt dempt het geluid en is relatief stroef in vergelijking met bijvoorbeeld laminaat. Met tapijt wordt meestal kamerbreed tapijt (van muur tot muur) bedoeld, maar een karpet (kleed) is ook tapijt. Karpetten zijn soms hoogpolig en kamerbreed tapijt is doorgaans laagpolig. Het verschil heeft te maken met de uitstraling en vooral met de functie. Een karpet heeft veelal een decoratieve functie en kamerbreed tapijt is in eerste instantie een functioneel product. Kamerbreed betekent meestal 400 cm breed, hoewel ook 500 cm voorkomt.

Collectie Tapijt

Bouclé - Tapijt

Dit type tapijt is laagpolig en wordt ook wel lussenpool genoemd. Het is een van de bekendste tapijtsoorten. Het tapijt gaat lang mee en blijft mooi.

Meer weten Offerte aanvragen

Frisé - Tapijt

De polen zijn gesneden en 'in elkaar gedraaid' waardoor ze een beetje gaan krullen. Elke pool is zichtbaar en dit zorgt voor een speels effect.

Meer weten Offerte aanvragen

Saxony - Tapijt

De polen zijn doorgesneden, maar krullen niet. Het tapijt is hierdoor glad en zeer comfortabel en het heeft een luxueuze uitstraling.

Meer weten Offerte aanvragen

Shaggy - Tapijt

De polen zijn lang en gaan een beetje hangen. Hierdoor krijgt het geheel een speelse, warrige uitstraling.

Meer weten Offerte aanvragen

Velours - Tapijt

Een fluweelzacht tapijt met lage polen, die dicht op elkaar staan. Het is een heerlijk tapijt om met blote voeten op te lopen.

Meer weten Offerte aanvragen

Vilt - Tapijt

Dit tapijt is oersterk en daarmee uitermate geschikt voor intensief gebruik, bijvoorbeeld in kantoren, winkels of andere grote ruimtes.

Meer weten

Veelgestelde vragen Tapijt

Meer lezen over tapijt

Voordelen

Een van de grootste voordelen van tapijt is het comfort. Tapijt voelt lekker zacht aan (ook op blote voeten), het veert een beetje als je er overheen loopt en het heeft een ‘warme’ uitstraling. Daarnaast werkt het geluiddempend en mede daarom ligt in de meeste kantoren tapijt op de vloer.

Onderhoud

Regelmatig stofzuigen zorgt voor een lange levensduur en een fris uiterlijk. Vlekken zijn bijna altijd goed te verwijderen door een vochtige doek op de vlek te leggen en voorzichtig te deppen. Ga nooit wrijven of in paniek allerlei schoonmaakmiddelen over de vlek gooien. Thuisin heeft speciale reinigingsmiddelen voor tapijt en onze verkoopadviseurs geven hierover graag de juiste informatie.

Merken

Tapijt is er in diverse kwaliteiten en materialen. Verreweg het meeste tapijt is van kunststof, maar ook wol, katoen, sisal en kokos worden voor tapijt gebruikt. Thuisin levert tapijt van de merken Desso, Bonaparte, Parade en LOOKin. Binnen deze merken zitten verschillende kwaliteiten en daarmee diverse prijsklassen.

Karpetten

Karpetten vallen ook onder de noemer tapijt, maar zijn meestal kleurrijker en zachter. Tegenwoordig leveren tapijtfabrikanten ook karpetten en kunnen er fraaie combinaties worden gemaakt. Bijvoorbeeld in de ene kamer kamerbreed tapijt en in een andere kamer een karpet in dezelfde kleur.

Vloerverwarming

Tapijt combineert in het algemeen goed met vloerverwarming. Zeker wanneer er sprake is van een speciale ondervloer is het belangrijk om te kijken hoe goed die ondervloer de warmte doorlaat naar boven, de warmteweerstand in vaktaal. Hoe lager de warmteweerstand, hoe beter de ondervloer de warmte doorlaat. Vloerverwarming werkt goed bij tapijt met een lage pool. Hoogpolig tapijt en vloerverwarming is geen goede combinatie.

Tip:

Karpetten worden vaak op een houten vloer gelegd. Het kan dat de onderkant van het karpet (de rug) gaat reageren op de houten ondergrond. Een speciaal matje onder het kleed kan dat tegengaan, maar het is afhankelijk van de situatie: waarmee is de vloer mee afgewerkt en van welk materiaal is de rug van het kleed?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8,4 op basis van 697 beoordelingen van klanten.

Jouw woning tot in de puntjes verzorgd

Thuisin is dé inspirerende woonwinkel. Met alles op het gebied van interieur onder één dak: verf, behang, raamdecoratie, gordijnen, vloeren (laminaat, pvc, marmoleum, tapijt & vinyl) en kasten op maat. Kom naar onze winkel voor advies en informatie over onze producten!

 • icon huis
  Bij jou in de buurt

  Met meer dan 40 winkels door heel Nederland, zitten wij altijd bij jou in de buurt.

 • icon beste kwaliteit
  Beste kwaliteit

  Wij hebben een brede, actuele productkennis over de nieuwste producten van de beste merken.

 • icon leg en montage
  Leg & Montage service

  Onze goed opgeleide en ervaren stoffeerders voeren het leg en montage werk graag voor je uit.

 • Scherpe prijzen icon
  Scherpe prijzen

  Wij leveren kwalitatief goede producten voor een heldere prijs.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging