Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

Gietvloeren

De industriële look van een beton vloer of betonlook gietvloer is erg populair.

Beton vloeren

De beton vloer staat prachtig in een modern interieur met industriële uitstraling en design meubelen. Maar is een vloer die op beton lijkt altijd van cement? Nee. Want er zijn naast beton verschillende vloer soorten die de populaire betonlook hebben. Denk aan woonbeton, de beton ciré vloer en de betonlook gietvloer.

Bij de betonlook gietvloer worden beton en kunststof zoals epoxy of polyurethaan toegepast. Hierdoor voelen de gietvloeren niet koud aan de voeten.

Het materiaal van beton vloeren is sterk, ze zijn makkelijk te reinigen en bovendien geluiddempend. Een beton gietvloer aanbrengen is echt een klus voor de vakman. Wij zijn hierin gespecialiseerd en leveren maatwerk. Laat je daarom professioneel adviseren.

Lees meer over beton vloeren

Eigenschappen van beton vloeren

Beton is een erg hard materiaal. Een vloer van beton is daarom sterk en helemaal niet flexibel. De harde beton vloer voelt koud aan je voeten en is vooral als ondervloer geschikt. Het is geen comfortabele vloer voor je woonkamer. Het materiaal beton reageert bovendien op temperatuurwisselingen. Daarom kunnen er scheuren ontstaan in de vloer. Een belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer je beton wilt combineren met vloerverwarming. Laat dit werk daarom gerust door de vakman uitvoeren.

Verschillende betonlook gietvloeren

Een beton vloer is grijs en er is verder geen keuze wat kleuren betreft. Naast beton zijn er diverse gietvloeren die de karakteristieke betonlook hebben. Een betonlook gietvloer is opgebouwd uit lagen. Door de combinatie van beton en kunststof zoals polyurethaan of epoxy is het mogelijk om uit verschillende kleuren te kiezen. Een gietvloer is niet alleen in grijstinten leverbaar maar in bijna alle kleuren.

Voordelen van betonlook gietvloeren

Gietvloeren zijn naadloos en kunnen in elke vorm gegoten worden. Zo ontstaat een laag zonder scheuren, kieren of gaatjes. Epoxy gietvloeren zijn hygiënisch en worden niet aangetast door zuren. Daarom werden ze oorspronkelijk vooral in de industrie toegepast, denk aan fabrieken waar voedingsmiddelen verwerkt worden. Maar ook in je eigen keuken mag je natuurlijk profiteren van een hygiënische epoxy gietvloer.

Een voordeel van de polyurethaan (PU) gietvloer is dat deze in tegenstelling tot een beton vloer elastisch is. Dit maakt hem heel geschikt voor vloerverwarming. Want een elastische vloer kan temperatuurverschillen beter opvangen dan een beton vloer.

Vloerverwarming en beton vloer of gietvloer

Een beton vloer is met 7 cm dikte doorgaans dikker dan een betonlook vloer. Omdat beton op temperatuurverschillen reageert kunnen er scheuren in de vloer ontstaan. Het storten van een betonvloer en de combinatie met vloerverwarming is maatwerk. Laat dit door een vakman doen.

Vaak kiezen mensen voor de combinatie betonlook gietvloer en vloerverwarming. Een gietvloer is flexibel omdat kunststof een van de bestanddelen is. Hierdoor kan deze vloer beter tegen temperatuurverschillen. Een ander voordeel is dat een gietvloer maar 2-5 cm dik is. De warmte van de vloerverwarming komt makkelijk door de laag heen. De vloer en ook je kamer zijn snel aangenaam warm. En je hebt geen radiatoren meer nodig, hoe mooi staat dat?! Geniet van extra woonruimte.

Veelgestelde vragen beton vloeren

Wat zijn de voordelen van een beton vloer?

Een beton vloer is sterk, hygiënisch en makkelijk te onderhouden. Met regelmatig stofzuigen en af en toe een sopje houd je de vloer schoon.

Kun je een betonlook vloer combineren met vloerverwarming?

Ja, maar let op de details. Een beton vloer kan scheuren krijgen wanneer er temperatuurverschillen zijn. Een betonlook gietvloer is flexibel en kan prima gecombineerd worden met vloerverwarming. De betonlook gietvloer heeft bovendien als voordeel dat hij niet koud voelt aan de voeten. Het is raadzaam om je door een vakman te laten adviseren. Zo weet je zeker dat je de juiste betonlook vloer kiest.

Wat is een beton ciré vloer?

Dit is ook een gietvloer die aangebracht moet worden op een ondervloer. Hij bestaat vooral uit cement en andere stoffen zoals pigment en polyurethaan. Beton ciré is in verschillende kleuren leverbaar. De bovenste laag is een coating, hierdoor is de beton ciré vloer waterdicht en een populaire keuze voor bad en wc.

Een beton ciré vloer is sterk en naadloos. Deze vloer is altijd uniek omdat er lijnen en schakeringen ontstaan tijdens het aanbrengen van de vloer. Beton ciré kan op de vloer worden aangebracht maar ook op wanden. Groot voordeel van de beton ciré vloer is dat deze dankzij de waterdichte coating ook geschikt is voor vochtige ruimtes zoals een badkamer, toilet, kelder of (bij)keuken.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging