Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1972 beoordelingen van klanten.

Wandbekleding van leer

Wil je een chique en tegelijkertijd stoere uitstraling? Denk niet aan behang of muurverf maar ga eens voor leren wandbekleding!

Leren wandtegels zijn uniek en zorgen voor een elegante sfeer in de kamer. Met leren muurbekleding kan je een prachtige focus op één muur zetten en je raakt nooit uitgekeken.

Kies voor leren tegels in plaats van behang

Wil je eens écht iets anders? Een stap verder dan die trendkleur muurverf of het prachtige behang? Dan is leren wandbekleding iets voor jou! Wandtegels van leer zijn chique en stoer tegelijk. En uniek, want leer is een natuurproduct, geen wandtegel is hetzelfde, dat geldt voor zowel de structuur als de kleur.

Leer is een duurzaam en warm materiaal én het is tevens geluiddempend en brandvertragend. Het leer voor de tegels komt van dieren die hun leven hebben doorgebracht in de vrije natuur.

Dit hoogwaardige natuurproduct is gemaakt van 100% echt leder en is niet afgewerkt met een kunstlaag. De natuurlijke structuur- en kleurnuances zijn echt een uniek kenmerk van het product en stralen klasse uit.

 

Enzo Pellini leren tegels: kleuren en patronen

Met zorg zijn er vier kleuren geselecteerd, te weten: Marron, Mud, Choco en Antraciet met elk een eigen uitstraling. Daarom zijn de leren wandtegels goed toepasbaar in verschillende ruimtes. De kleuren van deze wandbekleding van leer vormen een goede basis die uitstekend te combineren valt met andere natuurlijke materialen als hout, steen of beton. Er zit een speels effect in leren wandbekleding want de kleuren kunnen licht in nuance variëren.

Natuurlijke schakeringen leren muurbekleding

Afhankelijk van de lichtinval, temperatuur, luchtvochtigheid en leeftijd van de tegels zit er extra variatie in de kleur van de wandtegels. Geniet elke dag van de charme van natuurlijk plantaardig gelooid leer. Zelfs na het aanbrengen van de tegels kan, op den duur, afhankelijk van factoren als (zon-)licht en vocht, een licht kleurverschil ontstaan. Het blijft een natuurproduct tenslotte!

Leren wandtegels afmetingen

De tegels van 100% rundleer zijn verkrijgbaar in de standaard afmeting van 50 x 25 cm. Wil je met de zelfklevende leren wandtegels een patroon op de muur aanbrengen? Dan is er het Enzo Pellini Mix pakket met tegels in de volgende afmetingen:

  • 16 leren tegels van 12,50 x 12,50 cm
  • 12 leren tegels van 12,50 x 25 cm
  • 6 leren tegels van 25 x 25 cm

Er zijn nog veel meer opties qua afmetingen want leer laat zich eenvoudig op maat snijden. Een tegel kan in iedere gewenste vorm en afmeting tot op de millimeter nauwkeurig gesneden worden. Bovendien zijn leren tegels elastisch en kan naast een platte ondergrond ook een gebogen of rond oppervlak beplakt worden.

Wandbekleding van leer aanbrengen met oog voor detail

Het aanbrengen van de leren tegels van Enzo Pellini lijkt op zich een makkelijke opgave. Maar er moet natuurlijk met verschillende aspecten rekening worden gehouden. Het is ook niet voor niets dat wij bij Thuisin échte vakmannen hebben lopen met oog voor detail die jou vooraf voorzien van advies.

De zelfklevende tegels van 100% rundleer kunnen worden gebruikt op:

  • Wanden
  • Meubels
  • Deuren
  • Tafelbladen
  • Ladekastjes
  • Lambrisering
  • Kastplanken

Zolang het meubel of voorwerp een glad oppervlak heeft waar de leren tegel op hecht zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Veel ruimte voor kunstige toepassingen dus, zolang de te beplakken delen droog, schoon en vetvrij zijn.

Hoe zit het met leren wandbekleding, temperatuur en luchtvochtigheid?

Enzo Pellini leren tegels moeten wennen aan de omgeving. Rundleer is een natuurlijk materiaal net als hout en afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid kan het leer soms iets werken. Dit natuurlijke proces vergroot de kans op het zien van naden. Het is daarom van belang dat de leren tegels voorafgaand aan het verwerken even de tijd krijgen om te acclimatiseren, zodat je achteraf niet voor een verrassing komt te staan.

Zijn leren tegels onderhoudsvrij?

Leren wandbekleding vraagt in principe niet om speciaal onderhoud. Leer heeft de natuurlijke eigenschap zichzelf te herstellen als het gaat om kleine krasjes. De natuurlijke eigenschap van leer om zelf-herstellend te werken wil zeggen dat eventuele beschadigingen of vlekjes vaak bijna als vanzelf weer verdwijnen.

Wanneer er wat vochtige spetters op een leren tegel komen kan je het gewoon laten drogen. Nooit gaan vegen! Daarna eventueel licht met een zachte borstel ‘aaien’. Leer wordt eigenlijk alleen maar mooier in de loop van de tijd!

Is leren wandbekleding duurzaam?

Duurzaamheid, dat is voor Thuisin iets vanzelfsprekends. Duurzame producten zijn het gevolg van innovatie en altijd maar weer kijken hoe we het beter voor ons dierbare milieu kunnen maken.

De huiden van Enzo Pellini die tot leer verwerkt worden, zijn 100% rundleder, afkomstig van dieren die niet voor de huiden zijn gefokt maar vrij hebben geleefd. Deze huiden, die verwerkt worden tot leren tegels, zijn een bijproduct als je het goed bekijkt. Klinkt wat minderwaardig? Vinden wij niet, want een hoogwaardig product maken van restmateriaal is juist heel duurzaam. De huiden worden op een zo natuurlijk mogelijke manier verwerkt.

Leer is bij uitstek een mooi product met een luxe uitstraling. Dat mooi en duurzaam samen kunnen gaan bewijzen wij graag met deze prachtige leren wandbekleding!

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging