De ultieme gids voor schone markiezen!

Een man genietend in onder de overkapping met screens

Het is tijd om je markiezen schoon te maken! De zomer staat voor de deur en de eerste zonnestralen breken door. Maar zijn jouw markiezen er wel klaar voor? Gelukkig heb ik een paar eenvoudige tips en tricks om jouw markiezen op te frissen. Niets is fijner dan een heerlijke voorjaarsschoonmaak, als je mij vraagt!

Zwarte screens in een overkapping

Waarom jij je markiezen vandaag nog wilt opfrissen!

Ik ben zelf echt fan van markiezen als buitenzonweringsoptie! Ze geven je huis altijd zo'n elegante uitstraling. Maar dan moeten ze wel mooi schoon zijn, vind ik. Het is toch zonde als ze onder de groenaanslag van weer en wind zitten?!

Daarnaast is het trouwens ook belangrijk voor de kwaliteit van je markiezen om ze schoon te houden. Zo voorkom je bijvoorbeeld vlekken in de stof! Af en toe de scharnieren inspuiten met olie is ook een aanrader! Dat houdt alles lekker soepel, waardoor je schade voorkomt en de levensduur van je markiezen verlengt.

Dus, ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan? We gaan ervoor zorgen dat je markiezen nog jaren meegaan. Daarnaast zullen je buren na onze schoonmaak sessie ook jaloers zijn op hoe jouw markiezen er als nieuw uitzien!

Knikarmschermen aan een overkapping met loungeset

Het stappenplan om je markiezen op te frissen

Read more
Afstandsbediening voor een elektrische knikarmscherm

Het stappenplan om je markiezen op te frissen

Stap 1: het verwijderen van stof en vuil.

Rol allereerst je markiezen helemaal uit. Verwijder nu voorzichtig alle stof en vuil van de oppervlak. Dit kan bijvoorbeeld met de zachte bezem of een zachte doek. Kom je er niet goed bij? Pak dan je trapje of ladder! We willen geen stukje missen natuurlijk.

Stap 2: het reinigen van je frame en bekleding.

Zitten er wat vlekken in het doek? Dan gaan we die ook even weg boenen! Pak je emmer water en zachte doek om de vlekken schoon te maken. Let op: gebruik alleen een mild reinigingsmiddel! Daarna gaan we met de doek nog even langs de frames, zodat ook die weer blinkend schoon zijn.

Stap 3: het droogproces en nazorg.

Nu is het heel simpel, namelijk wachten tot je markiezen droog zijn! Nu komt het glaasje water aan bod, want die heb jij wel verdiend na het schoonmaken van je markiezen! Ga lekker even zitten en geniet van je eindresultaat.

Leesvoer tijdens het wachten? Lees onze blogs!
Een man genietend in de tuin onder een verandazonwering

Van installatie tot onderhouden en reiniging.

Als we samen jouw buitenzonwering hebben gekozen, is het natuurlijk tijd om deze te installeren! Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen, maar daarvoor heb je diverse benodigde gereedschappen, materialen en een stapsgewijze installatiehandleiding nodig, maar dat raden wij je af. Waarom? Nou, bij Thuisin vind je écht alles onder één dak, inclusief professionele installatie door onze vakmensen!

Na onze installatie is het aan jou om je buitenzonwering in top staat te houden. Gelukkig is dat niet moeilijk! Zorg er voor dat je regelmatig onderhoud uitvoert, wij raden aan twee keer in het jaar. Één keer in het voorjaar voordat je jouw zonwering weer gebruikt en in één keer in het najaar als je alles inrolt voor de winter. Benieuwd wel reinigingsmethoden het beste bij jouw buitenzonwering past? Wij hebben een eenvoudige methode voor je markiezen of rolluiken!

Ontdek nog meer inspiratie!
Luxaflex sfeerfoto van de zomer

Ga jij voor duurzaamheid?

Ben jij veel bezig met duurzaamheid en wil je graag dat jouw keuzes milieuvriendelijk zijn? Dan is Luxaflex® buitenzonwering zeker een slimme aankoop! Niet alleen voor je overkapping, maar ook voor de rest van je huis. Op die manier kun je het binnenshuis namelijk een paar graden koeler houden, waardoor jouw airco minder hard hoeft te werken. Zo ben je ook nog eens energie-efficiënt!

Het kostenoverzicht

Ik snap dat jij je nu waarschijnlijk afvraagt wat een buitenzonwering voor jouw overkapping kost, maar dat hangt af van diverse prijsfactoren. Kies jij bijvoorbeeld voor elektrische bediening? En wat zijn de afmetingen van jouw overkapping? Mijn collega's in de winkel helpen jou natuurlijk graag met het berekenen van de perfecte buitenzonwering zodat alles binnen jouw budgetplanning blijft! Vraag eenvoudig online een offerte aan of kom gezellig langs.

Thuisin bij jou in de buurt!

Read more

You haven't chosen a store yet

Looking for your right home interior? Choose your nearest Thuisin store and visit us for advice and an inspiring collection. Wether you choose an entire new interior or only a new floor; we are here to help you!

Frequently asked questions

Go to FAQ

Buitenzonwering voor een overkapping voegt niet alleen extra leefruimte toe, maar verbetert ook de energie-efficiëntie én ziet er natuurlijk super sfeervol uit in je tuin! Dit vergroot de aantrekkelijkheid voor potentiële kopers, waardoor de waarde van je huis wordt verhoogd.

Dat is afhankelijk van diverse factoren, denk daarbij aan de grootte van je overkapping en het soort buitenzonwering dat je hebt gekozen.

Uiteraard kan dat! Ben jij benieuwd welk type zonwering het beste op jouw overkapping past en aansluit op jouw wensen? Kom dan gezellig langs in de winkel, we adviseren je graag!

Dat is afhankelijk van jouw wensen. Wil jij je bijvoorbeeld volledig afscherming onder je overkapping? Denk dan eens na over screens. Wil je liever een vrij zicht houden? Dan adviseren wij je knikarmschermen. Natuurlijk staan we voor je klaar in de winkel om samen de perfect match voor je te vinden!

In Nederland zijn er geen landelijke subsidies voor zonweringsprojecten, maar sommige gemeenten of provincies bieden lokale financiële steun voor energiebesparende maatregelen, zoals zonwering. Vraag dit eens na bij jouw gemeente!

Annemiek van Til
Written by
Annemiek van Til

Marketeer bij Thuisin. Altijd opzoek naar de perfecte woorden die passen bij onze projecten om jou mee te nemen in de brede en fascinerende wereld van het interieur!

Read more about Annemiek van Til

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit is mijn e-mailadres: